Türkiye karanlığa gömüldü

İçlerinde Mersin ve Adana'nın da olduğu bir çok ilde elektrikler kesildi

Mersin, Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır,  Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik, Çorum, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Kesintiye neyin yol açtığı henüz resmi olarak açıklanmş değil.

METRO VE TRAMVAY DURDU

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle birçok metro ve tramvay seferleri yapılamıyor.

İstanbul'da elektriğin saat 10.40'da kesilmesi ile raylı sistemler adeta felç oldu. Kesinti sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Metro tramvay ve Marmaray duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi. Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

ANKARA

Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren ve banliyo seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: ''Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.''

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

ASANSÖRDE MAHSUR KALDILAR

Kesinti sırasında asansörde bulunan bazı kişiler de mahsur kaldı. Bu kişilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

TRAFİKTE KARGAŞA

Yurt genelinde birçok ilde yaşanan elektrik kesintinden trafik ışıkları da nasibini aldı. Trafik ışıklarının yanmaması trafikte aksaklıklara yol açtı.

TRAKYA DA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.

Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

ÇUKUROVA İLLERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de yüksek gerilim hattından kaynaklandığı belirtilen elektrik kesinti yaşandı. Saat 11.00 sıralarında Çukurova bölgesindeki illerde aynı anda elektrikler kesildi.

Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye kentlerinin elektrik dağıtımı yapan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin telefonları kilitlendi. Toroslar Elektrik yetkilileri, kesintilerin yüksek gerilim hattından kaynaklandığını bildirdi. Çukurova bölgesindeki Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye ile birlikte Niğde ve çevre illerde yaşanan kesinti nedeniyle elektrikle verilen hizmetlerin birçoğu durma noktasına geldi. Kaynak: Mynet
Editör: Barış Köksal