Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Mustafa Kemal Mahallesi 13. cadde ile Okan Merzeci Bulvarı arasında bulunan Müftü Deresi kenarındaki yeni yürüme yolu çalışmaları devam ediyor. Bin 500 metre uzunluğundaki alanda gerçekleştirilen peyzaj ve bordür örme çalışmalarını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çalışmaların tamamlanmasıyla Toroslar’ın yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda yeni bir yürüme ve bisiklet yoluna daha kavuşacağını söyledi.

Aydınlatması, yeşillendirme çalışmaları, kaldırımı, oturma grupları, çocuk oyun grupları ve fitness aletleri ile bütünleşen yürüme yolu çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Tuna, Mustafa Kemal Mahallesi'nde yaptıkları yürüme yolunu 17 dönüm alan üzerinde inşa edecekleri park çalışmasıyla bütünleştirerek, bölgeyi çekim merkezi yapacaklarını kaydetti. Tuna; “Mustafa Kemal Mahallesi’nde, 13.cadde ile Okan Merzeci Bulvarı arasında bulunan yaklaşık bin 500 metre uzunluğundaki dere kenarında başlattığımız yürüme yolu çalışmasına devam ediyoruz. Daha önceden Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Okan Merzeci Bulvarı arasında kalan Alsancak Mahallesi kısmındaki yürüme yolunu bitirmiştik. Bu çalışmamız da tamamlandığında bölgemiz, yaklaşık 4 bin metreye yakın yürüme yoluna kavuşmuş olacak. Özellikle Müftü Deresi kenarı olması sebebiyle bu bant üzerinde hemşerilerimiz sabah ve akşam sporlarını rahatlıkla yapabilecekler. Aynı zamanda yürüme yolunun yan tarafında bulunan 17 dönümlük alanda da park çalışması yapacağız. Park ile taçlandıracağımız bu proje çok anlamlı ve önemli olacak. Yürüme yolunu bir ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah park çalışmamızın tamamlanmasıyla birlikte bu mahallemizdeki arsa değerleri daha da artacaktır” dedi.

Daha önce DSİ kanallarının kenarında yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda yürüme yolu yaptıklarını ifade eden Tuna, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla Toroslar’da yaklaşık 24 kilometre uzunluğunda yürüme yolu kazandırmış olacaklarını söyledi.
Editör: Barış Köksal