Toroslar Belediyesi, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 92. yıldönümüne hazırlanıyor. Bu kapsamda, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 10 yıldır binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdikleri Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tuna, bugüne kadar 'ben yaptım oldu' mantığı ile değil, birlikte yapabilme düşüncesiyle hareket eden bir belediyecilik anlayışı ile hizmet ettiklerini belirterek, "Bu çerçevede Toroslar'da 2004 yılından bu güne kadar hakikaten fiziki anlamda, yaşam merkezi noktasında çağın gerektirdiği bir belediyecilik sergileme gayreti içinde olduk. 10 yılda Toroslarımız, dünkü Toroslar ile bugünkü Toroslar arasında büyük mesafe kat etti. İki dönemde vaat ettiğimiz bir çok projeyi hayata geçirdik, bazı projelerimiz de son aşamaya geldi. Fiziki anlamda yapılan bu projelere yol, su, asfalt, amfi tiyatro, kültür merkezi, cumhuriyet alanı, gençlik merkezi gibi hizmetler bir yana, en çok önemsediğimiz sosyal projelerdir. Geçmişte Mersin'de bir bayrak yakma hadisesi oldu. Mersin'e dışarıdan bakış çok farklılaştı. Biz bu imajı düzeltme adına Türkiye'nin en büyük bayrağını Çopurlu köyü yanında, doğal olgu üzerine nakşetmek suretiyle Mersin'de yaşayan insanların bayrağa olan sevgisini, saygısını oraya işledik, bir imaj oluşturduk" diye konuştu.

"TÜM MERSİNLİLERİ KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET EDİYORUZ"

Hemen akabinde 2005 yılında bu toprakların kolay vatanlaştırılmadığını, bu şehrin kolay bir yaşam merkezi olmadığını göstermek ve 'tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer' esası ile hareket ederek, tarih bilinci oluşturmak adına '3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Yürüyüşü' başlattıklarını hatırlatan Tuna, "Hakikaten özelde Mersin'de, genelde Türkiye'de ilgi gören bir etkinlik bu. Bu yürüyüş dosta güven, düşmana korku salan, bu coğrafya üzerinde emelleri olan dış güçlere iyi bir gövde gösterisidir. Bizi bölmeye, parçalamak isteyenlere en güzel mesajdır. Her şeye inat, bu güzel
coğrafyada bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Milli ruh, ortak paydamız etrafında buluşarak renk renk, desen desen olan bu güzel bahçede ayrık otlarının bitmesine, bu çiçeklerin kurutulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Dün de etmedik, bugün de etmeyeceğiz, yarın da olmayacak. İşte bütün bunlar için biz, bu kalabalığı millet yapan değerlerimiz arkasında dim dik durmamız lazım.Bu anlamda düzenlenen bu yürüyüşün siyaseti yok. Biz herkese çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇIKTIĞIMIZ SEFER, ZAFER ALLAH'IN TAKTİRİ"

2104 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu hatırlatan Tuna, şöyle devam etti; "Dün bir tane bankası olmayan bölgemizde bugün 8 banka şubesi bulunuyor, 9.'su yılbaşından sonra açılacak. Ayrıca iki banka şubesi içinde fizibilite çalışması yapıldı. Bu bankaların gelişi Toroslar'daki gelişmenin en açık ölçüsüdür. Mersin'in en büyük cumhuriyet alanını yaptık. Biz Toroslar ilçesini kendi kendine yetebilen, ihtiyaçlarını giderebileceği bir kent olsun istiyoruz. İşte bu anlamda çok özel bir yol haritası ile 3.5 yılda hayata geçirdiğimiz, Atatürk'ün bizlere emanet ettiği o güzel öğretiyi, bizden sonra gelecek olan nesillere de asla Cumhuriyetimize zarar getirmeden devam etmesine vesile olacağız. Cumhuriyet alanı yapmak herkese nasip olmaz. Bunun yanında mimari özelliği olan çok güzel bir kültür merkezini hayata geçiriyoruz. Bizim en büyük projelerimizden biri. 1.5 ay gibi bir süre sonra hizmete girecek. Biz kamu kurum ve kuruluşlarını topluma hizmete veren yapılar olarak görüyoruz. Bu anlamda göreve geldiğimiz 10 yıl içinde yaklaşık 750 dönüm arsa tahsis ettik. Eğitimi hep önemsemişizdir. Her türlü olumsuzluğun olumlu hale gelmesinin tek yolunun eğitimden geçtiği bir anlayışla 16 okulun yapımına vesile olduk. Bunun yanında camisi olmayan bir tek mahallemiz kalmadı. Çalışma yol haritamızda 3 önemli unsuru öne sürmek suretiyle hizmet ettik. Bir sağlık dedik, iki eğitim, üç gençlik dedik. Sağlık anlamında Ayışığı Düğün Salonu altına oluşturduğumuz poliklinikte yılda 100 bin hasta tedavi olmaktadır. En önemlisi Sağlık Bakanlığı'na 'şehir hastanesi' olarak faaliyete geçecek olan 2 bin 32 dönüm yer tahsis ettik. Çok yakında bu hastanenin temeli de atılacak. Bu hastanenin arsası belediyemiz tarafından tahsis edilmiştir. Bunun üzerinden kimsenin siyaset yapmaması gerekir. Çünkü bunun asıl kahramanı Toroslar Belediyesi'dir. Bunun oluşturduğu çekim merkezi bölgeyi farklı bir özelliğe büründürecektir. Toroslara yapılan bu yatırımlarla, bölge cazibe merkezi haline gelmektedir."

"Çıktığımız sefer, zafer Allah'ın taktiridir" diyen Tuna, 30 Mart 2014'ten sonra da yeniden göreve geldikleri taktirde daha güzel projelerle Toroslar halkına hizmet edeceklerini söyledi. Belediyeciliğin ilgi, bilgi ve takip işi olduğunu vurgulayan Tuna, "İlgili olacaksınız. Sorunlarla ilgili ve bilgili olacaksanız, bilmiyorsanız öğreneceksiniz ve işi takip edeceksiniz. Bu üçünü bir araya getirdiğinizde başarılı olmama ihtimaliniz yok. Biz Toroslar insanını seviyoruz. Hizmetin en güzeline layık bu insanlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Günde 15 saat mesaisini veren bir belediyecilik anlayışımızla 10 yılı tamamladık. 3 üniversite ile ortak proje yapan tek belediyeyiz, 9 AB projesi yaptık. TORTEK bizim gerçekten gurur duyduğumuz çok önemli projemiz. Biz diyoruz ki, bu kente sahip çıkacağız, çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal