Yeni fikirlerin desteklenmesini ve yeni fırsatların ortaya çıkarılmasını amaçlayan seminere, Mersin Teknopark ev sahipliği yaptı. İngiltere’den gelen uzmanlar Mersin’in araştırmacı, akademisyen, sanayicileri ile inovatif fikirlere açık girişimci ve yatırımcıları ile buluştu. British Council Ülke Direktörü Margaret Jack'in de aralarında bulunduğu, Aston Üniversitesi İş Geliştirme Müdürü Anthony Jay ve Aston Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Ben Glegg’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, İngiltere’de endüstri destekleri, endüstri destek programlarından örnekler, üniversite ile sanayi arasındaki entegrasyon mekanizmaları, tanıtım ve görünürlük sağlama ile nasıl etki yaratılabilir konularında katılımcılar bilgilendirildi.

Üniversite ve iş dünyası arasındaki işbirliğinin önündeki engellere dikkat çeken İş Geliştirme Müdürü Anthony Jay, katılımcılarla bir üniversite ile işbirliği yapmayı kolaylaştıracak yöntemleri paylaştı. Konuşmasını üniversitelerin inovasyon olasılığını arttırdığını ve işgücü becerilerini geliştirdiğini vurgulayarak tamamlayan Jay, bu konuda teknoparklara büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

İnteraktif katılımcı çalışmalarının yapıldığı seminerde, katılımcılar yaratıcı tekliflerini, fikirlerini, ihtiyaçlarını ve potansiyel ortaklara kendilerini nasıl en iyi şekilde ifade edebileceklerini tartıştı. Özel sektör ile işbirliği konusuna dikkat çeken Aston Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Ben Gregg ise KOBİ’ler, akademisyenler, sanayiciler arasında bilgi alışverişlerinin ve paylaşımlarının olduğu organizasyonların ve platformların yaratılması konusunda yapılabilecekler üzerinde durdu.

Program özel sektör ile işbirliği yapılan araştırma projelerinden başarılı uygulama örneklerinin paylaşılmasından sonra, Mersin Teknopark’ın iş dünyasını ve üniversiteleri bir araya getirmek için oluşturduğu İnovasyon Merkezi tanıtımı ve ortak paylaşım platformu olan ABC Portal kayıtlarının yapılması ile son buldu. Akademi, sanayi, iş dünyası, KOBİ'lerden temsilciler ve doktora öğrencilerinden oluşan 40, kişilik katılımcı grubu ile etkileşimli atölye çalışmalarının yapıldığı program kapsamında, Mersin Teknopark’ı ziyaret eden British Council Ülke Direktörü Margaret Jack, program sonrasında Mersin'deki üniversite Rektörleri ile de görüşerek, Mersin Teknopark ile yapmış oldukları verimli buluşmadan ve Mersin’deki üniversiteler ile İngiltere’deki üniversiteler arasında bir köprü olmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.
Editör: Barış Köksal