Maratona, 16 ülkeden bin 200 sporcunun yanı sıra halk koşusuna 5 bin 2100 sporcu katıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başlama düdüğüyle başlayan maratonda, erkekler ve bayanlarda da Etiyopyalılar birinciliği aldı.
 
Erkeklerde 13 göğüs numarasıyla Gebretsadik Abraha Adilhane 1.02.19 derecesiyle, bayanlarda ise 1 numaralı göğüs numarasıyla Bayesa Atseda Tesena 1.09.37 derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı.
 
Erkeklerde Etiyopyalı 2 numarayla yarışan Tigabu Gebremayan Asefa 1.02.30 derecesiyle ikinci, yine Etiyopya'dan 23 numaralı Tesfeya Girma Belek 1.02.35 derece ile üçüncü oldu.
Bayanlarda ise Etiyopyalı 7 numarayla yarışa katılan Zinash Hayile Tola 1.12.3 derecesiyle ikinci olurken, İstanbul Kasımpaşa'dan katılan 93 numarayla Ümmü Kiraz 1.21.18 dereceyle üçüncü oldu.
 
Tarsus'un uluslararası ve örnek bir maraton düzenlediğini söyleyen Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu çok önemsediklerini belirterek, "Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek ülkeler çok az. Tarsus Yarı Maratonun 8'ncisini organize ediyoruz. Tarsus Yarı Maratonu birçok ilde olmayan, birçok ülkede olmayan halk tarafından kabullenmiştir. Halk Koşusuna baktığımızda halktan katılanlar var. Ve yarış güzergahında da birçok atletimizi güzel bir tezahüratlarla alkışlıyorlar, motive diyorlar. Buda güzel bir özellik. Artık Tarsus Yarı Maratonu Uluslar arası Atletizm Federasyonu takviminde yer alan en iyi organizasyonlarda birisi olarak ben kabul ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Tarsus'un bir ilin dahi cesaret edemediği bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, "Tarsus her alanda iddialı olduğunu düzenlenen 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu' göstermiştir. Önümüzdeki yıl halk koşusuna gerekli ilgiyi sağlamamız gerektiğini gördük. Bu yönde gelecek yıl çalışmalarımız olacak. Tarsus'u tanıtmak için uluslararası bir spor etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise 16 ülkeden çok sayıda sporcunun katıldığı 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu' emeği geçen herkese teşekkür ederek, kent ve bölgenin ilgisini önümüzdeki yıl beklediklerini söyledi. Başkan Kocamaz, "8'nci kez düzenlenen Uluslar arası Tarsus Yarı Maratonu artık geleneksel hale gelmiştir. Dünyanın birçok ülkesinde maratoncular bu maratonun günü iple çeker hale gelmiştir. Dolayısıyla bölgede de bir tek maraton olması bölge insanlarının en azından Halk Koşusunda burada gelip koşmak istediklerini gösteriyor. Maraton ilgili, yarı maratonla ilgili müracaatları bin 200 de dondurduk. İnşallah gelecek yıllarda bu sayıyı daha da yükseltilebilir. Halk koşusu olarak 5 binin üzerinde bir katılımın olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 20 ülkeden sporcular var. Sadece Etiyopya'dan 22 maratoncu şuan burada yarışıyor. 14'ü bayan 8 erkek olmak üzere, bunun dışında dünyanın birçok ülkesinde katılımlar oldu. Türkiye'nin birçok kentinde katılımlar var" dedi.
Halk koşusuna Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, sivil topum örgüt temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
 
Yarışma büyük ilgi görürken, sivil toplum örgütleri çeşitli stantlar açarak tanıtım yaptılar. Yarışmadan bir gün önce ise makarna partisi düzenlendi. Belediye tesislerinde düzenlenen program Tarsus Belediyesi bando takımı mini bir konser verirken SEV İlköğretim Okulu öğrenciler halay gösterisi sundu. Sporcular makarna ve muhallebi yiyerek gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Editör: Barış Köksal