Mersin İdmanyurdu tribün liderlerinden Murat Bulut, beraberinde Genç Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Kemal Tepebaş ve dernek yöneticileriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıda, şehrin ortak değeri olan Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkılmasını istedi. Açıklamasına Mersin halkına seslenerek başlayan Bulut, "Bu takım Süper Lig denilen vitrinde oynadıkça, en çok bu durumdan keyif alarak ve onur duyacak kesim sizler olmalısınız. Buraya gelen rakip takım taraftarlarının şehrimize bırakacağı maddi geliri yine sizler kazanacaksınız. Para ile yaptıramayacağımız şehir reklamını, her hafta sonu bedava olarak tüm ulusal kanallarda izlemek durumunda kalıyoruz. Bizler Mersin İdmanyurdu'nun yılmaz neferleri olarak, sizleri takımınızı desteklemeye, 25 bin kişilik stadyumu doldurmaya davet ediyoruz" dedi.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Konuşmasında kentteki iş adamlarına da çağrıda bulunan Bulut, "Sadece İstanbul takımı izlemek için Mersin Stadyumu'nda loca kiralayan iş adamlarımız. Serbest bölgesinden organize sanayi bölgesine, Ataş rafinerisinden Türkiye'nin en büyük limanlarından birine, Türkiye tarım ihtiyacının hatırı sayılır bölümünü karşılayan şehrin önemli gelir noktaları sizin elinizde. Takımın bu durumda olması hoşunuza mı gidiyor? Sizlere de çağrı yapıyoruz; gelin bu takıma sahip çıkın. Bir kere olsun cebinizi değil, şehri düşünün" diye konuştu.

SİYASİLERE ELEŞTİRİ

Konuşmasında siyasi parti temsilcilerini ve belediye başkanlarını da eleştiren Bulut, şöyle devam etti:

"Sizleri de unutmadık. Seçim dönemi gelip, protokol tribününde oturup yalandan taraftarları selamlayan milletvekili ve belediye başkanları, seçim öncesi taraftarlara verdiğiniz vaatleri tutmalısınız. Sizlerden çok şey istemiyoruz. Gelin birlik olalım. Bu sesleniş, haykırış ve çağrı sizler için. Siz destek oldunuz da bu kulüp sizlere engel mi oldu? Bu taraftar sizleri tribünlerde gözyaşları içinde bekledi. Siyaset, en güzel şehrin tribününde sürdürülmektedir. Her kesimde insan burada bulunmaktadır. Gelin siz de kimseyi ötekileştirmeden bu takıma sahip çıkın."

BAŞKANA SAHİP ÇIKTI, YÖNETİCİLERE SİTEM ETTİ

Konuşmasının son bölümünde kulüp yöneticilerine de ağır eleştirilerde bulunan Bulut, "5 sezonda 4 yıl Süper Lig'de mücadele etmemize olanak veren sevgili yönetimimiz. Sizlere teşekkür ediyoruz. O kadar teşekkür ediyoruz ki, takım deplasmana gittiğinde, takım otobüsüne haciz memuru geldiğinde, yaşattığınız başarılardan dolayı tek kelime edemiyoruz. Öyle ki, takım iki transfer sezonu yasağı aldığında, ağzımızı açıp size bir şey söyleyemiyoruz. Size o kadar teşekkür ediyoruz ki, 92 yıllık maziye sahip bir takıma bir kulüp binası bile kazandıramadığınız halde görmemezlikten geliyoruz. Öyle ki, halı sahada idman yapan bir Süper Lig takımından dolayı sizin yerinize biz utanç içindeyiz. Ama konu para mevzuna gelince, Başkan Ali Kahramanlı dışında tek bir yöneticiyi platformda göremiyoruz. Bizler her şeyi sizler için değil, takıma duyduğumuz sevgiden dolayı yapıyoruz. Ama artık çağdaş bir futbol anlayışı ile yönetilmek istiyoruz. Gelin birlik olalım, Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal