Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın öncülüğünde dün Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı ardından iş dünyası genelinde enflasyonla mücadeleye destek üstüne destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Bakan Albayrak’ın açıkladığı 7 maddelik planın önemine değinerek, ‘ Hükümetimiz tarafından ülkemizin ekonomik çıkarları doğrultusunda atılan adımlar iş dünyasında olumlu etkiler bırakacaktır. Kur yükselişinin ardından kolları sıvayan fırsatçıların önünü kesmek adına atılan adımlar dengeyi sağlayacaktır. Fırsatçıların önünün kesilmesi ve yerli üretime destek açısından üzerinde indirim ve yerli üretim logosu bulunduran ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstereceklerinden şüphemiz yoktur’ dedi.

‘Milli değerlerimizle yükselişe geçeceğiz’

Enflasyon ile mücadelenin en önemli yolunun üretim olduğunu kaydeden Serttaş, ‘Hükümetimizin enflasyon ile mücadele kapsamında açıkladığı planlar, üretime doğrudan etki edecektir. Sağlanan teşvikler ve yatırım destekleri sanayicilerimizin önünü açarak üretimin artmasına fayda sağlayacaktır. Üretim arttıkça milli değerlerimiz dış pazarda yükselişe geçecektir. Bu sayede hazırda bekleyen, iş kurmak isteyen birçok genç yatırımcı üretmeye teşvik edilecektir’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal