MTOSB Başkanı Tekli, ‘Üretim Reform Paketi’ ile sanayicilerin maliyetinin, yıllık bir, bir milyar lira azaltıldığını, yanı sıra sanayicilere yeni teşviklerin de geldiğini kaydederek, ‘Mayıs ayı sonuna kadar yasallaşması beklenen ‘Üretim Reform Paketi’ ile sanayicilerimizin üzerinden önemli bir yük kalkmasını bekliyoruz. Paketin içerikleri arasında yer alan elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması, sanayicilerimizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan enerji sarfiyatında önemli ölçüde azalma demektir’ ifadesini kullandı.
 
Türkiye genelinde 233 milyon lira ödenen haftasonu çalışma izni alma zorunluluğunun da kaldırılacağını sözlerine ekleyen Başkan Tekli, ‘Bizim için bu paketteki en önemli değişiklik ise sanayicilerimizden alınan emlak vergisinin kaldırılması olacaktır. Sanayicilerimiz için büyük bir gider olan emlak vergisinin kaldırılması ile farklı yatırımlar da ortaya çıkacaktır.

Yapı denetim bedeli indirimi de yine önemli giderlerimiz arasındaydı. Bu husustaki indirimi de destekliyoruz. Ayrıca her zaman önem verdiğimiz üniversite – sanayici işbirliğinin gelişebilmesi adına yıllık olarak verilecek 342 milyon lira devlet desteği de önümüzdeki dönemlerde ciddi inovatif projelerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. ‘Üretim Reform Paketi’nin bir an önce yasallaşarak sanayicilerimizin önünü açacak bir şekilde yürürlüğe girmesi en büyük talebimiz’ dedi.
 

Editör: Barış Köksal