Daha önce Ahşap Boyama Kursuna katılan Rüya Yener, 2 yıl önce Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'nin Resim Kursu'na kayıt yaptırdı. Spastik engelli öğrenci, kısa zamanda öğretmenlerin olduğu kadar kursiyerlerin de göz bebeği oldu. Yüzde 90 engelli olarak dünyaya gelen ve 5 yaşına kadar hiçbir fonksiyonu çalışmayan Rüya'nın kurstaki başarısı, herkesin taktirini gördü. Engelli Rüya Yener, boyama ve el sanatları konusundaki becerilerini şimdi de resim sanatında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sempatik tavırlarıyla da herkesin taktirini toplayan Rüya Yener, 2 yıldır eğitim gördüğü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı resim sergisine, günlerce emek vererek hazırladığı 2 adet yağlı boya tablosuyla katıldı. Rüya'nın yaptığı resimler, katılımcılar tarafından da büyük beğeni topladı. Öğrencisiyle yakından ilgilenen kurs öğretmeni Nalan Yılmaz, Rüya'nın resim yapma konusunda büyük bir beceriye sahip olduğunu belirterek, gösterdiği azim ve kararlılığından dolayı kendisini tebrik etti.

Rüya'nın daha da sosyalleşip hayata tutunabilmesi için yetenekli olduğu alanlara yönlendirmeye çalıştıklarını söyleyen anne Kadife Yener ise, engelli ailelerine seslenerek, "Çocuklarını evde saklamasınlar, dışarıya çıkarsınlar ve onları sosyal aktivitelere yönlendirsinler. O zaman hem aileler hem de çocuklar çok daha mutlu olacaklardır. Azimle her şeyi başarmak mümkün, biz bunu yaşıyoruz. Bunun yanında insanların bizim gibi çocuğu olanlara hor bakmamalarını istiyoruz" dedi.

Editör: Barış Köksal