Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, MODER Güz Şenliği, MESİAD Yılın İş İnsanı ve Girişimcileri Ödül Töreni, Mersin GİAD Altın Kale Ödülleri ve Mersin Kar Festivali gibi çok sayıda büyük ölçekli etkinliklerin altına imzasını atan Penguen Film Medya Event, yeni yıla yeni ismiyle merhaba dedi. 

Yoluna “Daraba” olarak devam edecek olan ajansın başarı öyküsünü, neden isim değişikliğine gittiğini ve yeni dönemde hangi işlere imza atacağını Ajans Başkanı Cezmi Yılmaz’a sorduk.

Penguen’in doğuş hikayesinden bahseder misiniz?

Penguen’in doğuşunda trajik veya dramatik bir öykü yatmıyor. Yani “sokakta meyve satıyordum, bugün süpermarket zinciri sahibiyim” gibi bir süreç söz konusu değil. Medya alanında çalışıyordum. 
2007 yılıydı. Prodüksiyon ve video teknolojileri alanında ajans hizmeti yürütmeye karar verdim. Bir kitle iletişim aracının gücünü kullanarak ticaret yapmayı doğru bulmadığım için de çalıştığım radyodan ayrılarak kendi ajansımı kurdum. Her firma gibi başlangıçta küçük ölçekli işler yaparken, yıl geçtikçe yaptığımız doğru yatırım ve kurduğumuz ekiple bugünlere geldik. 

Neden İsim değişikliğine gidildi?

Penguen güzel, sevimli, akılda kalıcı, duyanda iyi izlenimler bırakan bir isimdi. Ancak iş hacminiz büyüdü, müşteri sayımız arttı ve yeni iş alanlarına atıldık. Sadece video çekimi ve şirket belgeseli olarak başladığımız işimizde bugün 15 kişiyle birbiriyle bağlantılı 4 alanda “tam hizmet ajansı” modeliyle hizmet veriyoruz. Prodüksiyon alanında tanıtım filmi, reklam filmi, özel vido çekimleri, stüdyo çekimleri, düğün hikayeleri, hava çekimleri, bölgemizde çekilen yapımlara ekip ve ekipman temini gibi çalışmalar yürütüyoruz. Yayıncılık alanında çok sayıda kurum, kuruluş ve firmanın dergi yayıncılığını, medya ilişkileri yönetimini ve medya planlama hizmetini yürütüyoruz. Etkinlik yönetimi alanında kurumsal etkinlikler, festivaller, şenlikler gerçekleştiriyoruz.  Tasarım alanında ise mevcut yayınlarımızın yanı sıra kurumsal çalışmalar yürütüyoruz. 
Çoğu projede “tam hizmet ajansı” olarak yaptığımız tüm işleri birbiriyle bağlantılı şekilde yürütüyoruz. Örneğin Bu yıl 4’üncüsünü yapacağımız Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda kurumsal kimlik çalışmasını, web hizmetini, jüri seçimini, etkinlik yönetimini, gerekli prodüksiyon hizmetlerini, gala alanı tasarımını, gala gecesi organizasyonunu… Aklınıza ne gelirse bünyemizdeki ekibimizle yürütüyoruz. İşte tam da bu noktaya gelmişken, kurumsallaşma adına adım atma ihtiyacı da hissettik. Bu nedenle Daraba ismini tercih ettik. Birkaç ay içerisinde tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak, artık Daraba ismiyle yolumuza devam edeceğiz.

2015’te Mersin’de ne gibi etkinlikleriniz olacak?

Bu yıl etkinlik yönetimi önceki yıllara göre çok farklı olmayacak. Yine yıllardır süregelen organizasyonlarımızı hayata geçireceğiz. Özellikle kitlesel katılımların gösterilebileceği proje bazlı bazı işlerimiz olacak ancak onlardan söz etmek için henüz erken. Ancak prodüksiyon alanında daha yoğun bir dönem içerisine gireceğiz. Mersin’de başlattığımız ve beğenilen işler çıkardığımız Düğün Hikayeleri hizmetimizde yenilikçi ve yaratıcı işler ortaya koyacağız. Bünyemizde Skyjib, Octocopter ve Fantom olmak üzere 3 hava aracımız var. Bunları daha yoğun kullanarak hava çekimlerine ağırlık vereceğiz. 
Ayrıca bugüne kadar hizmet verdiğimiz il ve bölge sayısını artırmak adına bir İstanbul ofisi açma fikrimiz de var. Özellikle Marmara, Karadeniz ve Ege illerine yönelik projelerimizi bu ofisimizden yürüteceğiz. 

Röportaj: MAG MERSİN

Editör: Barış Köksal