Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkı’nın açılışı için Mersin’e gelen AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Kahveci, Tufan Ballı, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz ile bir araya geldi.

AKUT’un Türkiye adına önemli bir sivil toplum hareketi olduğunu vurgulayan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Bizler yönetim kurulu olarak güvenlik konusunda çok ciddi yatırımlar yaptık. Bölgemizde bulunmayan itfaiyeyi kurduk, ambulans aldık. Zaman zaman verdiğimiz eğitimler ve iş güvenliği konusundaki tiyatro gösterileri ile bölgemizdeki fabrikalarda yaşanabilecek kazaların önüne geçmek istiyoruz. Sık sık tatbikatlar yaparak personelimizi eğitiyoruz’ dedi.

Tekli, ‘Sizler Türkiye’de önemli bir işin altına imza atıyorsunuz. Bizler de eğitim konusunda elimizi taşın altına soktuk ve bölgemiz sınırlarında eğitim veren bir meslek lisesi açarak şehrimizin kalifiye eleman eksikliğini giderme mücadelesi veriyoruz’ dedi.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ise, ‘Biz Türk halkı olarak olayları sürekli takdiri ilahiye bağlıyoruz. Bu bakış açısı toplumumuza sirayet etmiş durumda. Ülke olarak olayların öncesinde önlem almak zorundayız; sonrasında değil. Mersin çok güzel bir şehir. 20 Yıldır devam eden bir derneğiz ve 2012’den bu yana Mersin’de şubemiz var. Mersin’e sık sık geliyoruz. MTOSB içerisinde AKUT Gönüllü Ekibi kurulabilir. Bunun dışında itfaiye personelinize eğitim verebiliriz’ dedi.

Görüşmelerin ardından AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, derneğin yapısını anlatan kısa bir sunum yaptı.


 
Editör: Barış Köksal