Mersin'de yoğun programlarını sürdüren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MOGDER üyeleri ile yemekte bir araya geldi. Marehan'da düzenlenen yemekte Mersin Oto Galericileri Derneği'nin sorunlarını dinleyen Bakan Elvan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması ile ilgili de konuştu.

Mersinli Oto Galericilerin bütün olarak bir çatı altında toplanarak kentin kalkınmasına fayda sağladıkları için teşekkür eden Bakan Lütfi Elvan; 'Bir ülkede kalıcı bir siyasi istikrar yoksa ekonomik istikrardan bahsetmek mümkün değildir. Ekonomik istikrarın olmadığı bir ortamda ne araç satışlarından ne de araçların el değiştirmesinden bahsetmek mümkün değildir. 15 - 20 yıl geriye doğru baktığımızda, şuanda burada bulunan oto galericilerimiz o dönemlerde yaşıyor olsaydı belki de yarısı batmıştı. Bizler öyle dönemlerden geçtik ki fabrikalar kapandı, bankalar battı, ülkede işsizler ordusu oluştu. Bırakın bunları devlet memurunun maaşını ödeyemez durumlara geldi. AK Parti hükümeti kurulduktan sonra atılan adımlar ile birlikte ülkenin refah düzeyinde artışlar oldu ve Türkiye daha yaşanabilir bir ülke haline geldi. Sizler oto galericiler olarak bir kentin nabzını tutuyor, kentin kalkınmasına fayda sağlıyorsunuz. Bunun için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum' dedi. Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili bilgiler vererek devam eden Bakan Elvan, Mersin Oto Galericileri Derneği'nden ‘evet’ sözünü aldı.

Mersin Oto Galericileri Derneği'nin sorunlarını dile getiren MOGDER Başkan Vekili Ali Kıratlı ise, Mersin'deki oto galericilerin kanayan yarası haline gelen yer sorununa çözüm getirmelerini istedi. Mezitli veya Davultepe bölgelerinde bir oto galericiler sitesi kurma mücadelesini sürdüreceklerini belirten Ali Kıratlı, 'Bizim devletimizden bu konu hususunda maddi bir beklentimiz yok. Bizim MOGDER olarak bu oto galericiler sitesini kurmaya maddi anlamda gücümüz var. Bizim sıkıntı yaşadığımız kısım bürokrasidir. Biz devlet büyüklerimizden belirtmiş olduğumuz lokasyonda bize yer belirlemelerini talep ediyoruz' diyerek Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a konuyu iletti. 

KDV ile ilgili sorunlara değinen Kıratlı; ‘Sıfır alınan araçlarda ÖTV ve KDV bir kereye mahsus alınmakta olup, 2. el alınan otomobillerde aynı aracı istersen birden fazla alıp satalım her seferinde bizden yüzde 1 KDV alınmaktadır. Ticari araçlarda bu rakam yüzde 18'dir. Bu rakamlar esnafın sırtına ciddi oranda yük bindirmektedir. Biz sayın bakanımızdan bu konuya ilişkin destek bekliyoruz' dedi. 

Sorunların çözümüne ilişkin gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını belirten Bakan Elvan yenilen yemeğin ardından salondan ayrıldı.

Editör: Barış Köksal