Her yıl geleneksel MODER tarafından düzenlenen etkinlikte Mersin'den birçok otomotiv markası Forum Mersin'de yerini aldı. Açılışı ile birlikte otomobil meraklıları tarafından yoğun ilgi gören şenlik 5 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek. 

Etkinliğin açılına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MODER Başkanı Vahdettin Kılıç, Moder Yönetim Kurulu Üyeleri, diğer otomotiv firması temsilcileri ve iş adamları katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Vahdettin Kılıç, Mersin için çalıştıklarını ve Mersin ekonomisine katkı sağladıklarını belirterek MODER üyelerinin binlerce kişiyi istihdam ettiğini ifade etti.

Kılıç, 'MODER 2006 yılında, Mersinimizin ekonomik olarak ilerlemesine katkı sağlamak amacı içinde olan, üyeler tarafından kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda derneğimiz; Mersin'e önemli fiziki yatırımlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Aynı zamanda dernek üyelerimiz, iki bine yakın kişiye iş imkanı sağlayarak, özellikle genç işsizlik oranının düşmesinde etkili olan önemli aktörler konumuna gelmiştir. MODER, Mersin ilinde otomotiv alanında Satış, Servis, Yedek Parça, Sigorta ve 2'nci el konusunda faaliyet gösteren ve aynı zamanda tüketicilerine kucak açan önemli bir güç birliğidir.

MODER olarak, daha önce hiç hayata geçirilmemiş olan, MERSİN OTOMOTİV KÖYÜ projesiyle dünyada bir ilki gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Otomotiv Köyü; sadece ticari kaygıları olan değil, Mersin ve Mersinliler için geleceği düşünülerek iyi planlanmış bir yaşam alanı olacaktır. Otomotiv Köyü ile temel olarak; Mersin’in çevre planı, çevre sağlığı, eğitim, iş gücü ve ekonomik değerleri gelişerek kentimize büyük bir katkı sağlayacaktır.

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği tarafından düzenlenen MODER 9.cu Otomotiv Güz Şenliği, birbirinden cazip kampanyalar ve indirim paketleri ile kapılarını siz değerli misafirlerine açmış bulunmaktadır.

1-5 Kasım tarihleri arasında, MODER Üyesi 14 yetkili satıcı ve 19 markanın son model araçları, MODER 9'ncu Otomotiv Güz Şenliği, otomotivde bahar kampanyası adıyla, 5 gün boyunca sizlerle olacaktır.

Böylece; otomotivde bahar kampanyası ile hem otomotiv sektörüne hareketlilik kazandıracak hem de Mersin ekonomisine katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bunun
yanında, bahar şenliğimizde; gösteriler, konserler ve sahne etkinlikleri düzenleyerek, ziyaretçilerimize ve çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatacağız.

Etkinliğimize ev sahipliği yapan; Mersin’in en önemli yatırımlarından olan, kentimizi bölge illeri arasından öne çıkaran ve en önemlisi de hepimizin buluşma noktası olan FORUM MERSİN, bu yıl 10. cu yılını kutlamaktadır. Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği olarak bizler de, 10'uncu yıldönümlerini kutlar, hep birlikte daha nice başarılı 10 yıllar temenni ederiz' ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal