Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl kendi bünyesinde oluşturduğu mobil ekip ile temizlik hizmetlerine destek vermeyi sürdürüyor. İhtiyaç duyulan mahallelerde detaylı temizlik çalışmaları yapan mobil ekipler, köy tüzel kişiliği sona eren ve mahalle statüsünde Akdeniz Belediyesi’ne bağlanan bölgelerde de kapsamlı çalışmalar yapıyor. Bu mahallelerde özellikle boş arazileri yabani ot ve çalı türü bitkilerden arındıran 30 kişilik mobil ekip, kilit taşı kaldırım aralarında çıkan otları da temizliyor. Ekipler son olarak Hal Mahallesi'nde detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştirirken, sokaklarda ve boş arsalardaki kirliliği ortadan kaldırdı. Çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, çalışmalar hakkında yaptıkları açıklamada, mahallelerde sokak süpürme ile ilgili temizlik personelinin bulunduğunu, ancak kimi zaman boş arazilere bırakılan evsel atık ve inşaat molozlarının çevre ve görüntü kirliliği yarattığını belirttiler. Gerek bu tür atıkların temizliği için gerekse sokaklardaki detaylı temizliğin periyodik ve ihtiyaca göre yapılabilmesi için mobil temizlik ekibi oluşturduklarını kaydeden Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, “Hedefimiz tertemiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir Akdeniz’i tesis etmek ve kalıcı kılmaktır. Bu çerçevede oluşturduğumuz 30 kişilik mobil temizlik ekibimiz, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün koordinesinde tüm mahallelerimizde ihtiyaca göre detaylı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Rutin ekiplerimizin yetişemediği, araç ve ekipmanlarının yetersiz kaldığı noktalarda mobil ekip devreye giriyor ve mahallelerimizin çehresini değiştiriyor” diye konuştular.

Eş Başkanlar, özellikle çevre temizliği konusunda hassasiyetlerini dile getirerek, “Bu noktada belediyenin gayretinin yanı sıra vatandaşlarımızın da duyarlılığını sürekli hale getirmesini bekliyoruz. Belirlenen alanların dışına çöp dökülmemesi, dökenlerin ikaz edilmesi çevre temizliği ve insan sağlığı için son derece önemlidir. Öte yandan vatandaşların yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmaması için inşaat artığı molozları boş arazilere bırakmamaları gerekiyor. Halkımız bu konuda her türlü talep ve şikayetlerini, teknik hizmet birimlerimizi arayarak iletebilirler” şeklinde konuştular.

Editör: Barış Köksal