Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 11 ilde bugün itibariyle kurulduğu duyurulan 'Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi'nin Mersin ayağının kuruluşu da düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen KESK, DİSK, TMMOB, TTB, ÇHD, İHD, BDP, EMEP, TKP ile çeşitli meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, aydın ve sanatçıların bulunduğu 'Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi' adına açıklamayı DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı.
 
Türkiye'de yaşanan gözaltılar, tutuklamalar, uzun tutukluluk süreleri, hakkını arayanın ve muhalif olanın susturulduğu, özel yetkili savcılar ve özel yetkili mahkemelerin görev başında olduğu bir düzene 'artık yeter' dediklerini belirten Göksoy, milyonlarca insanın adalet istediğini söyledi. "Türkiye 13 bin politik tutsakla dünya birincisi. Tutuklu gazeteci, avukat ve öğrenci sayılarında da dünya lideriyiz" diyen Göksoy, demokratik hakların önündeki en büyük engelin Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve özel yetkili mahkemeler olduğunu iddia etti.
 
Göksoy, "Biz 'artık yeter' demek için birleştik. Biz, ifade vermek değil ifade etmek, söz, eylem, örgütlenme, basın özgürlüğü, demokratik hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz. Biz, demokratik hakların önünde büyük bir engel olan TMY ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istiyoruz. Sendikalar, meslek örgütleri, barolar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve kurumlar, aydınlar, sanatçılar, kültür merkezleri, basın örgütleri, gazeteciler olarak adalet için yan yana geldik ve adalet istiyoruz"
Editör: Barış Köksal