Mezitli Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, 2015 Mali Yılı İdari Performans Programı, 2015 yılı vergi, harç ve ücret tarifesi ve 2015 Mali Yılı Bütçe Tasarısı ile ilgili teklifler görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Mezitli Belediyesi’nin, bu yıl üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere eğitim yardımı yapılmasına ilişkin kararı da meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden birini oluşturdu. Meclis üyeleri, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde en az 4 yıllık devlet üniversitesini kazanan ve Mezitli'de ikamet etmekte olan öğrencilere eğitim yardımı yapılması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu’na havale etti. Öğrencilere ne kadar eğitim yardımı verileceği bu komisyonlar tarafından belirlenecek.

Mezitli Belediyesi, Narenciye Festivali’ne bu yıl da desteğini sürdürecek. Bu kapsamda ilgili teklif de meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu ve 5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'ne Mezitli Belediyesi’nin KDV dahil 100 bin lira maddi destekte bulunması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Mezitli Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olması da oy birliği ile kabul edilirken, birliğe asil üye olarak Ahmet Öztürk ve Müslüm Duru seçildi. Mezitli Belediyesi’nin Çin’in Fujian Eyaleti Nanan Belediyesi ile kardeş kent ilişkisi kurmasına ilişkin protokol imzalamasına yönelik Belediye Başkanı Tarhan’a yetki veren meclis üyeleri, Tarhan’ın, Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve katkılarıyla Tarihi Kentler Birliği’nin düzenleyeceği, 16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanya'nın Sevilla, Granada ve Cordoba kentlerini kapsayan teknik inceleme programına katılmasına da karar verdi.
Editör: Barış Köksal