Bu kapsamda ilk özel koruluk, ‘Özgecan Aslan Koruluğu’ adıyla İçel Soroptimist Kulübü tarafından oluşturuldu. Mezitli Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirerek, yeşil alan olarak belirlenen yerleri değerlendirmek amacıyla kişi veya kuruluşların özel koruluk oluşturmasına imkan sağladı. Tespit edilen alanlarda kişi veya kuruluşlar, yeni evlenenler, çiftler, özel korulukla özel günlerde sevdiklerine farklı bir hediye sunabilecekler.

İçel Soroptimist Kulübü'nün Jagaranda ağaçlarından oluşturduğu ilk özel koruluk, KİPA AVM karşısında hayata geçti. 'Özgecan Aslan' anısına kurulan korunun açılışına Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı İlke Erol, İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Müjde Atakan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Korunun açılışında konuşan Kaymakam Madenoğlu, Mezitli Belediyesi’nin, ilgili kurum ve kuruluşların destek ve iş birliğiyle sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yaptığı birçok projesi olduğunu belirterek, "Mezitli Belediyesi'nin projelerinin sadece ilçemizde değil, Mersin’imizde hatta Türkiye’mizde ses getirdiğini biliyoruz. Bu faaliyetlere ve projelere imza atan Başkanımız Neşet Tarhan'a, belediye personelimize ve İçel Soroptimist Kulübü üyelerine canı gönülden tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Başkan Tarhan da "Yeni hayata geçirdiğimiz uygulamada, ilçemizdeki yeşil alanların değerlendirilmesi amacıyla kişi veya kuruluşlara yer gösterdik. İçel Soroptimist Kulübü, kendi imkanları doğrultusunda ağaçlandırma yaparak 'Özgecan Aslan' koruluğunu ilçemize kazandırdılar. Kapımız herkese açıktır. Hepiniz bağlı bulunduğu meslek kuruluşuyla beraber veya kişisel olarak da doğum günlerinizde, evlilik yıl dönümlerinizde çocuklarınız adına veya eşleriniz adına bu tür koruluklar yapabilirsiniz. Amacımız Mezitli'ye daha yeşil alanlar kazandırmak" diye konuştu.

Jagaranda ağacının sonbahar ve ilkbaharda mor çiçek açtığını hatırlatan Tarhan, "Mor rengin Mezitli'de hakim olmasını istiyorum. Bu bölgenin tamamını bu şekilde sizlerin sayesinde ağaçlandıracağız. Mezitli'ye girenler, rengarenk mor çiçeklerle karşılaşacaklar. Jagaranda ağacı ve mor renk, Mezitli'nin simgesi olsun istiyorum. Örnek davranışlarından dolayı İçel Soroptimist Kulübü üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyon Başkanı Erol ise "Umarım bu güzel orman güzellikler getirir ve hep birlikte biz de böyle güzel tohumlar ekeriz hayata. Herkes burada kendisini güven içinde hisseder. Dünya da hepimiz için, tüm insanlar için çok daha güvenli bir yer olur" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal