Mezitli İnsan Hakları Kurulu (İHK), Mayıs ayı toplantısını Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantı Viranşehir Mahallesi Muhtarı Sinan Örüng, Mezitli Belediye Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Kılavuz,S.T.K.T. Aksen Ak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vek. Veli Kocaoğlu. Çukurova Ekspres  Gazetesi’nden Gülnaz Çelik, İnsan Hakları Danışma ve Başvuru Masası Sorumlusu ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Akın Karaaslan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıda ilk önce İnsan Hakları Danışma ve Başvuru Masası Sorumlusu İlçe Yazı İşleri Müdürü Akın Karaaslan tarafından bir önceki toplantının tutanağı okundu, sonra da kararlar üyeler tarafından imzalandı. Kamu kurumlarındaki İnsan Hakları ve Şikâyet Kutularına atılmış dilekçeler hakkında Kurul’a bilgi sunuldu.

Açılan İnsan Hakları kutularında vatandaşların Mezitli Kaymakamlığı’na Tüketici Hakem Heyeti’nin yaptığı çalışmalardan dolayı bir çok teşekkür dilekçesi yazıldığı gözlendi. Tüketici Hakem Heyetine başvuran vatandaşların sorunlarının hızlı bir şekilde çözüldüğü ve neticelendirildiği için heyetteki tüm üyeler başta İlçe Yazı İşleri Müdürü Akın Karaaslan olmak üzere  takdir belgesi verilmesi kararlaştırıldı. Kaymakamlıktaki İnsan Hakları Şikayet Kutusu’ndan çıkan diğer dilek ve şikayet dilekçelerinin incelenmesi neticesinde dilekçelerin ilgili kurumlara gönderilmesine karar verildi.

 

 

Editör: Barış Köksal