Mezitli Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen ve 9 bin 500 üyeye ulaşan Mezitli Kart’ın başlattığı kampanya ile yapılan kitap bağışlarıyla Mezitli Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi Kütüphanesi büyümeye devam ediyor. Mezitli’de oturan Pekdemir ailesi de bugüne kadar okuyarak biriktirdikleri kitapların bir bölümünü Gençlik Kültür Merkezi Kütüphanesi’ne verdi. İçinde romandan felsefeye, sanatsal dergiden çocuk öykülerine kadar çok farklı türlerin bulunduğu kitaplar, tek tek elden geçirilerek, bakımlarının tamamlanmasının ardından kütüphaneye yerleştirilecek.

Ailenin en küçük ferdi olan 10 yaşındaki Toprak da Mezitli Kart’ın kampanyasına kendi okuduğu hikaye serisini bağışlayarak minik kitap severlere destekte bulundu. Kitap alma şansı olmayan yaşıtlarının da kitap okuyabilmesini istediğini belirten Toprak Pekdemir, “Kitap okuyan insanların çoğalmasını istiyorum. Kitap okumak isteyip de buna imkan bulamayan başka çocukların da okuması için kitaplarımı kütüphaneye verdim. Kitap okumak çok eğlenceli ve faydalı. Herkesin okuma alışkanlığının olmasını diliyorum” dedi.

Küçük yaşlardan bu yana kitap okumayı çok sevdiğini, evlendikten sonra da eşiyle birlikte okuma tutkusunu sürdürdüklerini ifade eden ev hanımı Meryem Pekdemir de “Kitapları o kadar çok seviyoruz ki, pek çoğunu defalarca okuduk. Ancak, artık evde koyacak yerimiz kalmadığı için yeterli ilgiyi de gösteremiyorduk. Eşimle birlikte üyesi olduğumuz Mezitli Kart’ın kütüphane oluşturma kampanyasını görünce kitaplarımızı bağışlaya karar verdik. Kitaplarımızdan ayrılmamız çok kolay olmadı, ancak evimizde yığınlar halinde duracağına daha çok insanın okuması, ‘dünyamız’ dediğimiz kitapların elden ele dolaşması fikri daha cazip geldi. Mezitli Belediyesi’nden kitaplarımızla ilgili yoğun ilgi de gelince ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladık” diye konuştu.

Kitap okuma kültürünün yaygınlaşmasının önemini vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Belediye olarak bizler her zaman kitap dostluğunun önemini vurguladık. Dileyen her vatandaşımız bu hizmetimizden yararlanabilir. Anlamak için soru sormaktan, tartışmaktan hiç zarar gelmez; yeter ki, birbirimize, çevremize ve bütün bir hayata iyilikle davranalım. Kütüphanemize bin adet kitap bağışlayan Pekdemir Ailesine teşekkür eder, tüm halkımızı kitap bağışı kampanyasına destek olmalarını dilerim” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal