Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İngilizce kursunda çocuklar, yaz dönemini İngilizce öğrenerek geçiriyor. İngilizce öğretmeni Burçak Yorulmaz tarafından verilen kurslarda her yaştan öğrenciye temel İngilizce eğitimi veriliyor. Gençlik ve Kültür Merkezi, sadece açılan kurslarla değil sağladığı imkanlarla da vazgeçilmez bir mekan olmaya devam ediyor. Faaliyetlerini sürdüren kursların yanı sıra içerisinde oluşturulan kütüphane ile de yaz aylarını dolu dolu geçirmek isteyenlere geniş imkanlar sunuyor. Çocuklarıyla birlikte gelen velilerde kafeteryada kitap okuyarak, güzel bir gün geçirme şansı yakalıyor.

Devam eden İngilizce kursu ile ilgili bilgiler veren kurs eğitmeni Burçak Yorulmaz, “İngilizce günümüzde artık yabancı dil olmaktan çıkmıştır. Gerek iş yaşamında gerekse sosyal yaşamda İngilizce zorunlu hale geldi. Biz, yediden yetmişe her yaştan insanımıza İngilizce öğrenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar tarafından gösterilen yoğun ilgi, işimize olan güveni de arttırıyor” dedi.

Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşları Mezitli Belediyesi tarafından açılan kurslara katılmaya çağıran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz halkımızın en kolay ulaşabileceği mekanlarda onlarca kurs açarak, bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Sanat Evimizin yanı sıra Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde, belediye olarak sadece öğrencilerimize değil her yaştan vatandaşımıza destek vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hayatın birçok alanında yabancı dilin önemli rol oynadığına dikkat çeken Tarhan, “İngilizce öğrenmenin yaşı olmadığı gibi hayatın her alanında karşınıza çıkmaktadır. Yabancı dil öğrenmek her zaman kişinin kendini geliştirmesi ve becerilerinin de artmasını sağlamaktadır. Buraya gelen öğrencilerimiz temel İngilizceyi en donanımlı şekilde öğrenerek, kaliteli bir eğitim almaktadırlar” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal