İşte Dyt. Tuğçe Memiş’in mevsim geçişleri ile ilgili önerileri;

Mevsim geçişleri genel olarak hastalanmaların en çok olduğu dönemdir. Her zaman olduğu gibi bu dönemlerde de hastalanmamak ve sağlıklı bir mevsim geçişi geçirmek için beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Herl zaman dediğim gibi yeterli ve dengeli olarak bütün beslenme gruplarını içeren bir beslenme planı yapmalıyız buna paralel olarak da günlük 10.000 adım atıp düzenli bir uyku düzenimizin olması gerekmektedir.

Gelelim bu zamanlarda nasıl beslenmemiz gerektiğine ;

Temel amacımız bu dönemde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek bu durumda da A,C ve E vitamini yüksek olan sebze ve meyveleri tüketmeliyiz. Bunlar da yeşil yapraklı sebzeler, havuç, turunçgiller, sarımsak, soğan, elma, kivi, avakoda, ceviz, zeytinyağı vb.

Haftada 2 kez balık yemeye özen gösterelim ki balık içeriğindeki omega3 den dolayı bağışıklık sistemimizi güçlendirsin aynı zamanda bu dönemlerde her zamankinden daha fazla kurubaklagil tüketilebiliriz en az haftada 2 kere olacak şekilde

Yeşil çay, beyaz çay, ıhlamur, papatya çayı, yasemin çayı vb. Bitki çaylarını da bu dönemlerde sık sık tüketilim ancak tansiyon problemi olanlar yeşil çay tüketimine dikkat etmelidir ve doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.

Su tüketimine baktığımızda da günde en az 2,5 lt olarak tüketelim

Yazının en başında dediğim gibi beslenme bir bütündür ve bütün besin gruplarından boyumuza, yaşımıza ve kilomuza göre yeterli olan kadarı ile beslenmeliyiz

Dyt. Tuğçe MEMİŞ

Editör: Barış Köksal