Diploma töreninde bir konuşma yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, “Biz prensip olarak üniversitede bitiriş törenlerini hep bir güne sığdırmayı düşünürdük. Uygulamalarımız bu şekildeydi. Geçen yıldan itibaren bu prensibin dışına çıkarak, ilçelerdeki yüksekokul ve meslek yüksekokullarında törenler yapmaya çalışıyoruz. Görüyorum ki bunda isabetli karar vermişiz. İnsanların mutluluğunu yüzlerinden okumak, böyle mutlulukla birlikte olmak çok güzel bir duygu” dedi.
 
Özellikle Erdemli Eski Belediye Başkanı Musa Mutlu ve Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir’e teşekkür eden Rektör Aydın, “ Birçok yerde bize okul binaları olarak derme çatma, onarıma ihtiyaç duyulan birçok sorunları olan binalar veriliyor. Ama Erdemli’de kendileri için yapılan binayı terk ettiler, bize verdiler, kendileri de yıllarca köhne bir binada çalışmalarını sürdürdüler. Size onun için teşekkür ediyorum. Bu fedakarlığın karşılığını vermek için çok büyük gayretler gösterdik. Buradaki laboratuvarları gezdik, kampüsteki imkanlarla aynı. Bütün çocuklarımızın da bunu hak ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.
 
Erdemli MYO Müdürü Erdem Daşcı’da okulları ile ilgili bilgiler vererek, “Meslek yüksekokulumuzun mesleki alanlardaki branşlarına uygun öğrenci mezun etmek için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Meslek yüksekokulları olarak biz çok önemli bir misyonu üstlendiğimizin farkındayız. Öğrencilerimizi Mersin Üniversitelilik onuruna yakışır bir şekilde, ilgili sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından diploma sevinci yaşayan iki okulun 191 öğrencisi diplomalarını Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Ahmet Kıdeyş, Erdemli MYO Müdürü Erdem Daşcı, Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Yüceol, rektör yardımcıları ve öğretim görevlilerinin elinden aldı.
 
Diplomalarını alan öğrenciler 10 Yıl Marşı eşliğinde kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.
Editör: Barış Köksal