Yağmur suyu bakım ve onarım hizmetini yürüten MESKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, önümüzdeki günlerde il genelinde oluşabilecek aşırı yağışlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, açık kanallarda ve ızgaralarda biriken çöp, yaprak, suda erimeyen ve su akışını geciktiren pedler, kumaş lifleri, saç, kum, toprak, mermer tozu, metal, cam, paçavra, odun, plastikler, pet şişeler gibi atıkların temizlik çalışmalarına da hız vererek, aşırı yağışlarda oluşabilecek tıkanmaları önlemeyi amaçlıyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hafta içi trafiği aksatmamak ve vatandaşları mağdur etmemek için, İstiklal Caddesi üzerinde ilk çalışmanın geçtiğimiz pazar günü yapıldığı vurgulanırken, 11 Ekim 2015 tarihine denk gelen pazar günü de çalışmaların devam edeceği belirtildi. MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin, Mersin genelinde yağış anında ve sonrasında yaptığı tespitlerle, olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için ileriye dönük planlama çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

Vatandaşları ızgaralar konusunda duyarlı olmaya çağıran Aybak, su baskınlarının yaşanmaması için vatandaşların sokaklarında bulunan yağmur suyu ızgaralarına çöp ve su akışını geciktiren malzemeler atmamalarını ve ızgaraların temizliği konusunda da Alo 185 MESKİ Hattı’na bilgi vermelerini istedi.

Editör: Barış Köksal