MESKİ'den yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın talimatı ile MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ve teknik ekiplerin, Erdemli ilçesinde yaşanan sel felaketine kayıtsız kalmayarak ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışma yaptığı bildirildi. Açıklamada, MESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin, şiddetli yağışlar nedeniyle su baskınlarının yaşandığı mahallelerde yoğun çalışma içerisinde olarak halkın yardımına koştuğu kaydedildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarında olmamasına rağmen, yaşanan sel felaketine duyarsız kalamayacaklarını ifade eden ve mağdur olan vatandaşlara, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, "Erdemli'deki vatandaşlarımızın yaşadığı bu sel felaketi karşısında ekiplerimizi seferber ettik. Hizmet sınırlarımızda olmamasına rağmen yaşanan sel felaketine kayıtsız kalamazdık. 2 adet kanal açma aracı, 2 adet vidanjör, 4 adet motorpomp, 1 adet yükleyici kazıcı ile birlikte 20 kişilik teknik personelle ilçede su baskına uğrayan ev ve iş yerlerinde çalışma yaptık. Vatandaşlarımızla birlikte çalışarak selin zararlarını en kısa sürede gidermeye çalıştık" dedi.
"KENT MERKEZİNDE OLUMSUZLUK YAŞANMADI"
Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisinde ciddi alt yapı yatırımları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ülgen, "Mersin kent merkezinde son iki gündür yağışların aralıksız yağmasına rağmen Mersin'de önemli bir su baskının olmamasının, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan'ın alt yapıya verdiği önemin bir sonucudur ve ne kadar haklı olduğu görülmüştür. Aşırı yağışlara rağmen kentimizde su baskını ve çok büyük olumsuzluklara rastlanmamıştır. Bazı mahallerde ve caddelerde küçük sorunlar ve aksamalar meydana gelmiş ancak ekiplerimiz derhal müdahale ederek sorunu çözmüştür. Aksaklıkların yaşandığı noktalar tarafımızca tespit edilmiştir. Büyükşehir Belediyemizle beraber bu aksaklıkların giderilmesi için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal