MERSİN Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD), tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yılın İş İnsanları ve Girişimcisi Ödül Töreni’nin 10’ncusunda 4 ayrı kategorideki 15 ödül sahiplerini buldu.Ödül töreninde konuşan mersin valisi Özdemir çakacak, sürdürülebilir kalkınmanın ancak kamu-özel sektör işbirliği ile etkin, verimli ve kalıcı bir yapıya kavuşabileceğini, Mersin’in de bu birliktelik ile ileriye yönelik büyük atılımlar gerçekleştirebileceğini kaydetti.

BİRŞEYLER BAŞARILMIŞ DEMEKTİR

Konuşmasında Mersin’de devam eden yatırımların sekteye uğradığını, ancak sorunun çözümüne yönelik adımlar atıldığını belirten Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ilin Türkiye’nin en büyük 6. ekonomisi olduğunu anımsattı. Vali Çakacak, “81 il arasında 6. sıraya yükselen Mersin’de bir şeyler başarılmış demektir. Daha iyiyi yapmak adına ne gibi girişimlerin yapılacağını konuşacağız” dedi.

Vali Çakacak, bu birlikteliğin ülke ve Mersin için pozitif katma değer sağladığını belirterek, “Bu kapsamda bizlere düşen en büyük görev; sanayi alanında düzenleyici, tedbir alıcı, teşvik edici ve destekleyici uygulamaları yerelde uygulayarak yatırımcının önünü açmak, karşılaşabilecekleri engelleri süratle ortadan kaldırarak tüm imkanlarımız ile sanayicilere destek olmak ve devletimizin sağladığı huzur ve istikrar ortamının devamlılığını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

MERSİN TÜRKİYE’NİN KÜÇÜK BİR ÖRNEĞİDİR

Mersin’in Türkiye’nin cennet köşelerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Çakacak şunları söyledi:“Allah Mersin’e her türlü güzelliği, zenginliği vermiş. Demografik ve inanç yapısıyla, tarımıyla, lojistiğiyle, sanayisiyle, ticaretiyle ve serbest bölgesiyle Mersin gerçekten Türkiye’nin küçük bir örneğidir. Bu güzellikleri yaşamasını bilmek lazım. İlan edilmiş 8 tane turizm bölgemiz var. Çukurova Uluslararası Havaalanı gibi büyük bir proje var. Ayrıca, Türkiye’nin 6’ıncı büyük ekonomisine sahibiz. Bu bile aslında Mersin’de çok şeylerin yapıldığını gösteriyor. Ama yapılması gereken daha çok şey var. Çünkü çok daha büyük bir potansiyele sahibiz. İşte bunların bizzat Valiliğimizin koordinesinde sayın milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ticaret sanayi odamız, borsamız ve sivil toplum örgütlerimizle toplanıp nelerin yapılması gerektiğini her zaman konuşmalıyız.”

BÖLGEDEKİ EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekti. Başkan Kocamaz, “Yapılan araştırmalara göre Mersin ve Çukurova’daki işsizlik Türkiye ortalamasının 2 katı. Bu sorunun aşılması için fikirlerin birleştirilmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Mersin ve Adana’nın yapacağı birliktelik ile sıçrama yapabileceğini belirten Başkan Kocamaz “Bu bölgeyi kalkındıracaksak Adana- Mersin ortak hareket etmeli, gücünü birleştirmelidir. Bölgede rekabetten ziyade birbirini tamamlayıcı yatırımların hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. Bu konuda herkese görev düşüyor. 2015’in bölgenin yeniden kalkınmasına, dirilişine yönelik bir yıl olması için Adana ve Mersin'deki STK'lara bir çağrı yapıyor ve Ocak ayından itibaren toplantıları sıklaştırmak, fikirleri bütünleştirmek için herkesi göreve davet ediyorum” dedi.

BÖLGESEL KALKINMA STRATEJİSİ GEREKLİ

MESİAD Başkanı Mehmet Deniz de Mersin’de yapımı duran projelerin takipçisi olacaklarını söyledi. Deniz, Çukurova’nın bir bütün halinde bölgesel kalkınma stratejisini oluşturması gerektiğine vurgu yaptı.

BÜYÜK ÖDEL AVES A.Ş.’NİN

Konuşmaların ardından 4 ayrı kategorideki 15 ödül sahiplerine verildi.‘İşbirliği ve Katkı Ödülü Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in olurken, Yılın İş İnsanı Girişimcisi Ödülü Armada Duvar Kağıtları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık’a, Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü ise Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin’e verildi. Törende MESİAD Proje Pazarı ve MESİAD Sosyal Alan Ödülleri’ de sahiplerini buldu.



 


 











 

 

Editör: Barış Köksal