Yeni eğitim-öğretim yılının bugün başlaması dolayısıyla merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi’nde Fatih İlkokulu’nda tören düzenledi. Törene, Mersin Vali Vekili Ayhan Bayhan, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Öğrencilerin şiirler okumasıyla başlayan törende kısa bir konuşma yapan Vali Vekili Bayhan, Türkiye’nin dünya ile yarışabilmesi ve kalkınabilmesinin ancak nitelikli insan gücüyle mümkün olduğunu belirterek, “Nitelikli insan gücü de ancak eğitim sayesinde mümkündür. İlimizdeki amacımız, eğitimde kaliteyi ve başarıyı artırmaktır. Başarılı olmak için de öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

Öğrencilerden çalışkan olmalarını, velilerden okulla irtibatlarını kesmemelerini, öğretmenlerden de öğrencilere kendi çocukları gibi sahip çıkmalarını isteyen Bayhan, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Bozkurt da 21. yüzyılın bilgi çağı olduğunu ifade ederek, “Bu bilgi çağında Atatürk’ün hedef gösterdiği en donanımlı muasır milletlerin seviyesinden daha yukarı bir yere gelebilmemiz için de yapmamız gereken en önemli şey, iyi bir şekilde kendimizi yetiştirmek ve okumaktır. Öğretmenlerimizden çocuklarımızı vatanlarına, milletlerine, bayraklarına ve büyüklerine saygılı bir şekilde yetiştirmelerini ve geleceğe hazırlamalarını diliyorum” diyerek, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

“BOL BOL KİTAP OKUYUN”
İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise Mersin’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılının 372 bin 913 öğrenci ve 21 bin 305 öğretmenle başladığını bildirdi. Öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim döneminde başarılar dileyen Gül, “İstiyoruz ki, hayallerimiz umutlarımıza yoldaş olsun, hedeflerimiz milli kültürümüze, manevi ve evrensel değerlere hizmet etsin, köklerimizden gelen hoşgörü, kardeşlik ve barış eğitim ortamlarına değer katsın” ifadelerini kullandı.

Günümüzün ulaştığı teknoloji ve iletişim boyutunda daha az sosyal, aile içi yalnızlık, geçici arkadaşlık ve dostluk ilişkileri arasında bocalayan çocukların sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Gül, çocuklara bol bol kitap okumalarını önerdi. Kitap okumanın, güncel ve toplumsal sorunların çözümüne alternatif olacağını kaydeden Gül, “Ülkemizde yaklaşık 400 bin kahvehane, 15 bin alkollü içeceklerin içildiği mekan varken, 130 kütüphane olduğunu hatırlatmak istiyorum. 77 milyon nüfusu olan ülkemiz, 70 milyon kitaba sahip. Kişi başına bir kitabın dahi düşmediğini düşünecek olursak, öğretmen ve velilerimize düşen görevin önemi ortaya çıkıyor. Düşünen bir toplum, okuyan bir toplumdur” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden, ders dışı ve sosyal etkinliklerde kitap okumayı daha ön plana çıkarmalarını isteyen Gül, haftada bir kitap okumak ya da okutmanın yetmediğini dile getirerek, bu yıl kütüphane ve müze ziyareti yapmayan tek bir öğrenci kalmamasını da istedi. Gül, ailelere ise çocuklarına kontrollü, bilinçli ve etkili kurallar, sorumluluk kazandırmaya yönelik küçük görevler, karşılıklı iletişim ve anlayışı bir yaşam biçimi olarak sunmalarını önerdi.

Mersin’de daha kaliteli bir eğitim için bütün imkanlarını seferber ettiklerinin altını çizen Gül, özellikle ortaokuldan sonra kız çocuklarının lise eğitimine alınabilmesi için Mersin Valiliği’nin tüm imkanlarını kullandıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Daha çok başarı, daha çok özveri, değer ve emek demektir. Bizler, bu noktada üzerimize düşen görevleri büyük bir özveriyle yerine getireceğiz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun.”

Okulun 4. sınıf öğrencisi Dilara Taylan ile Fatih İlkokulu Müdürü Adnan Kızıltoprak’ın da birer konuşma yaptığı tören, Halil Akgün Ortaokulu öğrencilerinin halkoyunları gösterisiyle devam etti. Törende minik Deniz’in, Roman kıyafetiyle ‘Çiçekçi Kız’ şarkısı eşliğinde sunduğu gösteri ise büyük bir beğeniyle izlendi. 4. sınıf öğrencilerinin, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek sunduğu törende daha sonra il protokolü, sınıflarda minik öğrencilerle bir araya gelerek, onlarla yakından ilgilendiler.
Editör: Barış Köksal