1. Mersin Karakucak Güreşleri’nin de gerçekleştirildiği Zafer Haftası etkinliklerinin Anamur ayağına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Başkan Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile birlikte Anamur Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Anamur 8. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali’nin yanı sıra Zafer Haftası’nın sevincini de yaşadıklarını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın, esasen 1071’de verilen Anadolu’yu ebedi vatan yapma kararının tüm dünyaya karşı güçlü bir teyidi olduğunu vurgulayan Kocamaz, “92 yıl önce Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hepimizin 26-30 Ağustos Zafer Haftamız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Vatan toprakları üzerinde haince emeller besleyen karanlık güçlerin şımarıklıklarını artırdıkları şu günlerde, bu önemli zaferin bir ibret vesikası olarak hafızalara nakşedilmesini temenni ediyorum” dedi.

Bünyesinde çok önemli tarihi, kültürel ve doğal değeri barındıran Anamur’un muzuyla ve caretta carettalarıyla dünya markası olmayı başardığını da belirten Kocamaz, “Anamur'un markalaşma yolunda elde ettiği başarıyı, Türkiye'de pek çok il dahi elde edememiştir. Bu kadar güzelliği bir arada barındıran Anamur'un sahip olduğu değerlerin iyi muhafaza edilmesi şarttır. Mersinli olmanın, Anamurlu olmanın gururunu, sevincini, ayrıcalığını hepimizin tüm benliğinde hissetmesini diliyorum, bekliyorum. İnsanlar üretemedikleri, yapacak iş bulamadıkları, kendilerine ve çocuklarına iyi bir gelecek kuramadıkları için yaşadıkları yerleri terk etmek mecburiyetinde kalıyor. Oysa bizim şehrimizde hamdolsun üretim var, iş var, bereket var, tarih var, her türlü güzellik var” ifadelerini kullandı.

Bu tür organizasyonların, birlik ve beraberliğin pekişmesine olan katkısı yanında, Mersin’in ve Anamur’un tanıtımına da çok büyük faydası olduğunu dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Anamur Havaalanı Master Planı'nın tamamlanmış olmasını da fevkalade değerli buluyorum. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından yapılan bu çalışma tamamlandığında hem Anamur hem de bölge turizmi için önemli bir kazanç olacaktır.”

Anamur’da Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Encümen Toplantısı’na da başkanlık eden Kocamaz, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘1. Mersin Karakucak Güreşleri’ni izledi ve dereceye giden güreşçilere madalyaları ile ödüllerini takdim etti.

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında akşam da Anamur Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Emre Altuğ ve Hamiyet birer konser vererek konser alanını dolduran Anamurluları coşturdu. Sahneye gelerek sanatçıları kutlayan Başkan Kocamaz, günün anısına sanatçılara birer plaket takdim etti.
Editör: Barış Köksal