Mersin açıklarından dün avlanmaya çıkan balıkçıların ağlarına, dev köpek balığı takıldı. 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 750 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığı, görenlerin ilgisini çekiyor. Sabah saatlerinde Balık Pazarı'na getirilen balığı, 4 kişi ancak kaldırabilirken, çevreden geçen vatandaşlar da meraklı gözlerle balığı izledi. Balıkçılar ve vatandaşlar dev köpek balığı ile fotoğraf çekinirken, balığın özellikle kanser hastalarına ücretsiz dağıtılacak olması vatandaşların takdirini kazandı. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, "Balık Mersin açıklarında yakalandı. Genç kaptanımızın ilk tecrübesine rağmen iyi bir balık yakaladı. 10 saat uğraşmasına rağmen bu balık tutuldu. Köpek balıkları bu denizlerde yaşayan bir balık. Ancak bu balıklar açıkta yaşarlar. Sahilde bu balıkların yaşama şansı yok. Çünkü derin sularda yaşarlar. Yani vatandaşlarımız köpek balığı denizimizde çıktı, korkup denize gitmemezlik yapmasınlar. İstedikleri gibi denize girebilirler. Çünkü bunlar 200, 300 mil açıkta yaşayan balıklar. Sahile gelmeleri mümkün değil" dedi.

Bu tür balıkların ayrıca kanser hastalarına da iyi geldiğini belirten Polat, "Bu köpek balığını da diğer yakaladığımız köpek balıkları gibi kesip kanser hastalarına dağıtacağız. Bazı insanlar bunları lokantalara, otellere sattığımızı söylüyor ama biz bunu yapmıyoruz. Derneğimize kayıtlı olan kanser hastalarına ücretsiz dağıtıyoruz. Çünkü bu balık kanser hastalarına iyi geliyor. Dünyada tek kanser olmayan canlı köpek balıklarıdır. O yüzden de bu balığın etinin kansere iyi geldiğini biliyoruz. Maddi durumu olmayan kanser hastalarımıza da bu sayede bir iyiliğimiz olsun istiyoruz. Yıllardır yakaladığımız köpek balıklarını ücretsiz olarak dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Balığı tutanlar içinde bulunan İsmail Polat ise "İlk kez denize balık tutmaya çıktım. Çok uğraştık. 8 saatin üstünde bir kovalamaca yaşadık ancak en sonunda tuttuk. Çok zor oldu. Ağlarımızı önce yırttı ama uğraşlarımız sonunda yakalamayı başardık. Bunu da derneğimize bağışlayacağız. Onlar da kanser hastalarına dağıtacak" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal