Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Menajeri Suat Özdal, "Mersin ve ilçelerini kapsayan basketbolcu seçmeleri arasından en iyileri bir araya getirmek ve seçilenlerin arasından da Mersin'in kahramanını bulmak istiyoruz. Bu kapsamda Mersin merkezi ve genelini kapsayan 2006 ve 1999 doğumlular arasını kapsayan erkek ve kız sporcular arasında yaşıtlarından farklıyım diyen sporcuları 24 Temmuz 2013 Çarşamba günü saat 10.00 ile 13.00 arasında Mezitli Spor Salonu'nda sporcu seçmelerine bekliyoruz" dedi.

Velilerin yetenekli çocuklarını getirmesini isteyen Özdal, "Yetenekli sporcuları geç kalmadan seçmelere getirmelerini benim çocuğum yaşıtlarından farklı, uzun, zeki, akıllı, algılaması çok iyi, atletik özelliği var diyorsanız sizi ve çocuğunuzu da Kadın Basketbol Takım Antrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu gözetiminde seçmelere bekliyoruz. Basketbolu öğrenme yaşı 7'ye kadar düştü. Bu doğrultuda bu yaştaki erkek ve kız sporcuları Mersin'in kahramanı olmaları için seçmelere davet ediyorum" diye konuştu.

Ceyhun Yıldızoğlu ise amaçlarının Mersin'de seçilecek minik basketbolcuların arasından Mersin'in kahramanlarını seçmek, Mersin basketboluna en iyilerini kazandırmak olduğunu vurguladı. Bu seçilen erkek ve kız sporcuların Milli Takımlara kazandırmak istediklerini de belirten Yıldızoğlu, "Bunun için Mersin'de yaşayan spor ile iç içe olan ailelerin çocuklarını seçmelere bekliyoruz" dedi.
Editör: Barış Köksal