Büyükelçi Haljas’a kabulde Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vaino Reınart, İhracat Departmanı Başkanı Indrek Pallo, Misyon Şefi Yardımcısı Julika Luts, Estonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosu Kersti Kasak ve Estonya Mersin Fahri Konsolosu Nebil Taşçı da eşlik etti. Büyükelçi Haljas, Mersin’de olmaktan büyük mutluluk ve şeref duyduğunu belirterek, Mersin’de açılacak olan fahri konsolosluğun Estonya’nın Türkiye’deki beşinci fahri konsolosluğu olduğunu, bu vesileyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini vurguladı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Estonya’nın Mersin fahri konsolosluğunun açılmasıyla Mersin’deki fahri konsolosluk sayısının yirmi üçe ulaştığını gururla ifade ediyorum. Yaklaşık iki milyon nüfusuyla ülkemizin dokuzuncu büyük, ekonomik büyüklük açısından altıncı büyük kenti olan Mersin, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci büyük dış ticaret kentidir. 2013 yılsonu itibariyle 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmi gerçekleştiren Mersin’de yeni açılan Estonya Fahri Konsolosluğunun tıpkı diğer fahri konsolosluklar gibi, Mersin’in giderek güçlenen ve gelişen uluslararası ilişkilerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Ziyaretin ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Büyükelçi Haljas, Vali Güzeloğlu'na ulusal kuş amblemi takdim ederken, Vali Güzeloğlu'da Haljas’a içerisinde zeytin ve zeytin ürünlerinden oluşan bir kutu hediye etti.
Editör: Barış Köksal