Çiftlikköy Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu’nda kurulan Kayıt Merkezi’nde gerçekleştirilen kayıt işlemlerinin, 5 Eylül 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar süreceği bildirildi. MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim öğretim yılında MEÜ için belirlenen 7 bin 947 kişilik kontenjan kapsamında, 7 bin 408 öğrencinin kayıt yapması bekleniyor. Kayıt işlemlerinde ‘Ön Kayıt’ sistemi uygulanıyor. Bu sistem ile kayıtların alınması sırasında karşılaşılan hataların ve zaman kaybının en aza indirilmesi hedeflenirken, kesin kayıt işlemleri ‘Randevu Sistemi’ ile gerçekleşiyor. Kayıt esnasında oluşabilecek yığılmanın önüne geçmek için uygulanan randevu sistemi ile farklı fakülte veya yüksekokuldaki öğrenciler, kendileri için önceden belirlenen gün ve saatlerde kayıt yaptırıyorlar.
Mersin kent merkezinde yer alan okullara kayıt yaptıran adayların kayıt işlemleri, Çiftlikköy Kampüsü’ndeki kayıt merkezinde, ilçelerdeki okulların kayıt işlemleri ise kendi okullarında yapılıyor. Yabancı Diller Yüksekokulu'nda oluşturulan Kayıt Merkezi’nde, başta Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli olmak üzere tüm fakülte ve yüksekokullar ile idari birimlerden 80’i aşkın personel görev alıyor. Kayıt işlemleri, bilgisayarlı kayıt sistemi uygulaması ile yürütülüyor.
Kayıt merkezi'nde kurulan Engelli Öğrenci Kayıt Masası, Mersin Üniversitesi stantları ile topluluk ve yurt stantlarında kayıtlar boyunca tanıtım ve bilgilendirme yapılıyor. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’ne bağlı akran rehberler de kayıt süresince görev yapıyorlar.Ayrıca MEÜ'ye kayıt yaptırmak üzere il dışından gelen öğrenciler ve yakınları için Mersin Otogarı ve TCDD Mersin Garı’nda Öğrenci İrtibat Masası kuruluyor. Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi akran öğrencilerinin görevli olduğu irtibat masalarında, kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve yakınlarına bilgi veriliyor. Otogar ve istasyondan Çiftlikköy Kampüsü’ne ücretsiz ulaşım sağlanıyor.
Rektör Prof. Dr. Süha Aydın, MEÜ'nün, yeni katılan öğrencilerle daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. “Mersin Üniversitesi, öğrencisi, idari personeli ve akademisyenleriyle büyük bir aile kimliğine bürünmüş, kentimiz ve ülkemiz nezdinde başarılı bir kurumsal kimlik oluşturmuş ve gerek bilimsel çalışmalarıyla, gerekse de topluma
verdiği kaliteli hizmetle saygınlığını giderek arttıran bir bilim yuvası olmayı başarmıştır” diyen Aydın, üniversiteye katılan öğrencilere eğitim yaşamlarında başarılar diledi.
Aydın, öğrencilere yönelik ise şu ifadeleri kullandı; "Üniversitemizi zorlu bir çabanın ardından kazanan öğrencilerimiz, artık yeni bir hayata başlangıç yaptılar. Onlar zaten seçilmiş insanlar olarak buraya geldiler. Biz onları hem akademik hem de sosyal yönden geliştirme gayretindeyiz. Öğrencilerimiz bilmeli ki, en az 4 yıl bizlerin himayesinde olacaklar. Bütün iyi niyetimizle bu dört yılın dolu dolu geçmesini ve öğrencilerimizin 
Editör: Barış Köksal