ODTÜ’de yapılan yarışa Mersin Üniversitesi (MEÜ) adına katılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Hale Cengiz bayanlar kategorisinde birincilik ipini göğüslerken, Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi İsmet Can Beller ise teknik erkekler kategorisinde gerçekleşen yarışı 11’inci sırada tamamladı. Birçok üniversiteden sporcunun katıldığı yarışın startı normal kategori ve bayanlar kategorisinde verildi. Normal kategoride birincilik 19 Mayıs Üniversitesi'nden Kerem Anıl’ın olurken yarışı Ege Üniversitesi’nden Mert Şenocak ikinci, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Oğulcan Köken üçüncü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Doğan Büyüksüzer dördüncü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Gökherk Nur ise beşinci olarak tamamladı.

Bayanlar kategorisinde ise MEÜ'den Hale Cengiz yarış liderliğini uzun süre önde götürdü ve yarışı birinci olarak tamamladı. Yarışta ODTÜ takımından Gülşah Hoş ikinci olurken, yine aynı takımdan Sinem Aytaç yarışı üçüncü,Hacettepe Üniversitesinden Tuba Yılmaz dördüncü, ODTÜ’den Seda Ulusoy ise beşinci oldu.

Aynı gün içinde teknik bir parkurda gerçekleşen Teknik Kategori yarışında sporcular teknik inişlerde zaman zaman zor anlar yaşadılar. Gücün yanı sıra tekniğini iyi kullanan sporculardan Ege Üniversitesi'nden Furkan Ceylan yarışı birinci olarak tamamlarken, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Ali Çakas ikinci, Balıkesir Üniversites’inden Hamza Kansız üçüncü, 19 Mayıs Üniversitesi’nden Çoşkun Keskiner dördüncü ve Balıkesir Üniversitesinden Ömer Faruk Kansız beşinci oldu. Teknik kategoride MEÜ adına yarışan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi İsmet Can Belller yarışı 11’inci sırada tamamladı. Yarışlar sonunda dereceye giren ilk 5 sporcuya madalya verildi. Dereceye giren sporcuların ödüllerini ODTÜ Spor Müdürü Şahin OĞUZ ve Delta Bisiklet’in sahibi Gökçen Baydar verdi. Madalyaların yanı sıra Delta Bisiklet de dereceye giren ilk 5 sporcuya hediye çeki takdim etti. Üniversiteler arası takım sıralamasında ise 19 Mayıs Üniversitesi birinci olurken, ODTÜ ikinci, Hacettepe Üniversitesi üçüncü oldu.
Editör: Barış Köksal