Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve müteşebbis heyeti üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Çakacak, Türk milletinin dik ve vakur duruşuyla 15 Temmuz darbe girişiminin kısa sürüde püskürtüldüğünü söyledi. Atlatılan bu badirenin Türkiye'de şimdiye kadar yaşanmamışların yaşanmasına neden olduğunu belirten Çakacak, "Türkiye çok darbeler gördü, ama böylesini hiç görmedi. Çünkü bu hain girişim darbenin de ötesindeydi. Bu girişimde gözü dönmüş teröristler, milli iradenin temsilcilerinin bulunduğu ve tüm halkımızın temsil makamı olan meclisimizi dahi hedef aldılar. Vatandaşlarımızın vergileriyle alınan araçlarla, yine kendi insanlarımızı vurdular” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe teşebbüsünün hemen başında telefon ile canlı yayına bağlanarak söz konusu olayın bir kalkışma olduğunu açıklaması ve milletin meydanlara davet etmesinin darbenin püskürtülmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu sayesinde etnik yapısı ve siyasi görüşü ne olursa olsun toplumun her kesiminden vatandaşımız bu çağrıyla sokaklara inmiş ve demokrasimize sahip çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Türk milletinin bu olay sırasında son derece sağduyulu davrandığını altını çizen Çakacak, "Bizim milletimiz yanlış yönlendirilmelere kolay kolay kanmaz. Milyonların sahada olduğu bir gecede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması, Milletimizin ne kadar asil bir Millet olduğunu apaçık bir şekilde ortaya koymuştur. O kara gecede Milli İrade’ye canı pahasına sahip çıkan milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Darbenin de ötesinde milletimizi kırdırmaya, ülkemizde iç savaş çıkarmaya, vatanımızın parçalanmasına ve işgaline yönelik olan bu girişimde Çanakkale ruhu bir kez daha tezahür etmiştir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda bir önceki ay alınan yönetim kurulu kararları gözden geçirildikten sonra, Haziran ayı gelir-gider tablosu incelenip onaylandı.
Editör: Barış Köksal