Rotary’nin kuruluşunun 111. yıldönümü, Mersin Rotary Kulübü tarafından kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende Kulüp Başkanı Serhan Antalyalı ve Yönetimi, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
 
111 YILLIK KOCA ÇINAR

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Antalyalı, Rotary’nin her geçen yıl daha da büyüyen koca bir Sivil Toplum Örgütü haline geldiğini belirterek, “111 yıldır devam eden bu oluşum, kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir. Roraty’nin de kuruluş amacı hizmet etme idealini, bütün değerli girişimlerin temeli olarak teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle tanışıklığın geliştirilmesinin bir hizmet fırsatı sayılması ve İş ve meslekte yüksek ahlak standartlarının uygulanmasını, bütün yararlı iş ve mesleklerin değerinin kabul ve takdir edilmesini ve her Rotaryenin, kendi işini ve mesleğini topluma hizmet için bir fırsat sayarak yüceltmesidir. Rotary ayrıca her Rotaryenin hizmet idealini kişisel yaşamında, mesleki yaşamında ve toplumsal yaşamında uygulanmasını, hizmet idealinde birleşmiş çeşitli iş ve meslek sahipleri arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle uluslararası karşılıklı anlayışı, iyi niyet ve barışı teşvik etmek ve geliştirmektir” dedi.
 
KENT VE İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Mersin Rotary Kulübü’nün, kent adına da önemli işlere imza attığını söyleyen Başkan Antalyalı, “Biz kent ve insan odaklı bir kulübüz. Kentimizin ve insanımızın gelişip daha iyi yerlerde olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçirdiğimiz sosyal toplum projeleri ve etkinliklerimizle hem insanımıza hem de kentimize yatırım yapmayı görev bildik. BUndan sonra da çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecek, Rotary’I en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal