Mersin GİAD farklı projeler ile örnek olmaya devam ediyor. Mersin GİAD Kadınlar Kurulu ilk projesinde yerel esnaftan alışveriş yapılmasının önemine vurgu yapıyor. Dev AVM'ler ve zincir marketler karşısında büyük zorluklar yaşayan yerel esnafın daha güçlü olabilmesi adına, üyeler ayın bir günü daha önceden belirlenen bir yerel esnaftan alışveriş yapıyorlar.

Proje kapsamında belirlenen ilk esnaf bir mahalle bakkalı oldu. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği projede, Mersin GİAD üyeleri gün içerisinde mahalle bakkalına giderek alışveriş yaptılar.

Konuyla ilgili bilgi veren Mersin GİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Nalan İzol, 'Dernek olarak yerel esnafımıza küçük bir katkıda bulunurken, bir taraftan da yerel esnafın desteklenmesi gerektiği mesajını veriyoruz. Üyelerimizin ve üye çocuklarımızın yerel esnaftan alışveriş yapmayı alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini düşünerek bu projeyi başlattık. Önümüzdeki günlerde bir manavdan, ya da bir terziden alışveriş yaparak yerel esnafımızın kalkınmasına küçük bir katkı sunarken, dikktlri bu noktaya çekmeyi hedefliyoruz' dedi.

Derneğin en eski üyelerinden Musa Çokgünlü ise, Mersin GİAD kurulduğu günden bu yana en güzel projelerden birisinin yerel esnafların desteklenmesi olduğunu ifade ederek, 'Projede emeği geçen tüm kadınlar krulu üyelerimize tşekkr ediyorum. Yerel esnaf güçlü olacak ki, Mersin güçlensin' dedi.







Editör: Barış Köksal