AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin ve Adana için büyük önem arz eden Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımı için ihale tarihinin kesinleştiğini açıkladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Malumunuz üzere DHMİ, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmeyi feshetmişti. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla havalimanının öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılıyor. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Mersin’imize ve Adana’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

“7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olacağını belirten Cesim Ercik, “Bölgesel havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak. Bu projeyle AK Parti iktidarının başta Mersin’e ve Adana’ya verdiği önemi de ortaya koymaktadır. Bölgemizin daha hızlı kalkınması için bu projeyi çok önemsiyorum. Mersin’imize büyük ivme kazandıracak bu proje için başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, projeyi hayata sağlıklı bir biçimde geçirebilmek için gecesini gündüzüne katan Başbakan Yardımcımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan Beyefendi’ye ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bölgem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Başbakan Yardımcımız Lütfi Elvan Beyefendi’nin her fırsatta Mersin için büyük bir şans olduğunu dile getirmiştim. Önümüzdeki dönemlerde AK Parti iktidarının Mersin için hayata geçireceği birçok proje var. Çukurova Bölgesel Havalimanımız bir kez daha bölgemize hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.
Editör: Barış Köksal