Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl hem ligde hem de Avrupa'da başarılı olmak için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Lige Galatasaray maçıyla başlayacak olan turuncu-beyazlı ekip iddialı bir kadro ile lige iyi bir başlangıç yapıp ligi iyi bitirmek istiyor. Daha önce 4 Türk, 4 yabancı oyuncuyu renklerine bağlayan Çukurova ekibi, bir Türk oyuncuyla daha anlaştı. Turuncu Beyazlı ekip, TED Ankara Kolejliler oyuncusu olan 1.86 boyundaki forvet oyuncusu Beylem İlba'yı renklerine bağladı.

Transfer çalışmaları ve takımın son durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kulüp Genel Menajeri Melahat Aydın, şu ana kadar 9 transfer gerçekleştirdiklerini söyledi. Artık takımın genel olarak hazır olduğunu belirten Aydın, "Tam kesin olmamakla birlikte belki bir oyuncu daha alabiliriz. Onunla ilgili çalışmalarımız halen sürüyor. İyi bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalarımıza 7 Ekim'de başladık. Şu ana kadar iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Geçen sene hem ligde hemde Avrupa'da istediğimizi yapamadık. Geçtiğimiz yılı ligi ilk 8 içinde bitirerek play-off oynamaya hak kazanmıştık. Aslında burada hedefimizi gerçekleştirmiştik. Kadınlar Euroleague'de ise grupta ilk 4 içinde yer alıp bir üst tura çıkmak istiyorduk. Ancak grubu istediğimiz yerde bitiremedik. En büyük sıkıntılarımızdan biri de sakatlıklar olmuştu. O dönem kadroda yaşadığımız sıkıntılardan dolayı zor maçlar geçirmiştik. O yüzden bu yılın kadrosunu kurarken daha ince eleyip, sık dokuduk" şeklinde konuştu.

Transfer ettikleri 9 oyuncunun takıma katkı sağlayacağını belirten Aydın, "Geçen yıl Hatay'da oynayan, önceki yıl bizim takımımızda bulunan Tuğba Oral'ı transfer ettik. Deniz Çolakoğlu'nu Galatasaray'dan aldık. Sasa Cadjo ile anlaştık. Geçen yıl İstanbul Üniversitesi'nde oynuyordu, şutör bir oyuncu. Aynı zamanda Sırbistan Milli Takımı'nın forvetlerinden birisi. Bosnak Hersek doğumlu 22 yaşındaki Marica Gajic ile anlaştık. Power forvet pozisyonunda oynayacak. Amerikalı guard Bria Hartley'i renklerimize bağladık. Geçen yıl WNBA'da Washington Mysticste'de forma giyen 1.96 boyundaki ABD'li piyot Krytal Thomas'ı takımımıza getirdik. İç transfer de yine Tuğba Taşçı ile Aysun Yararbaş'ı renklerimize bağladık. Son olarak da Beylem İlba ile anlaştık" dedi.

"Hem Avrupa'da hem ligde başarılı sonuçlar almak istiyoruz"

Hem ligde hem de Avrupa'da başarılı olmak istediklerinin altını çizen Aydın, "Ligde ilk maçımız Galatasaray. Zorlu bir lig başlangıç yapacağız. Her zaman olduğu gibi yine galibiyet parolası ile sahada olacağız. Hedefimiz yine ligde play-off. Tabi bunu yaparken ligi ilk 5'de tamamlamak istiyoruz. Bunu da başarabileceğimize inanıyorum. 4 Temmuz'da Eurocup kura çekimimiz vardı. Orada Enisey Krasnoyarsk, Good Angels Kosice ve MBK Ruzomberok takımlarıyla eşleştik. Bu grubu geçebileceğimize inanıyorum. Rakiplerimizi yenebileceğimiz rakipler. Avrupa'da hedefimiz ilk önce grubu geçip, ardından gidebileceğimiz yere kadar gitmektir. Avrupa'da yarı final ve final yine hedefimiz. Bunu da başarabilecek bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Oyuncularımız istedikleri zaman her takımı yenebiliriz" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal