Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle engellere farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Mersin’de faaliyet gösteren görme engelli dernekler ve görme engelli bireyler ile işbirliği içerisinde bir toplantı düzenleyen Engelliler Dairesi Başkanlığı, toplantı sonrasında beyaz baston talebinde bulunan ihtiyaç sahibi 20 görme engelli vatandaşa beyaz bastonlarını teslim etti.


Toplantıya Mersin Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Dursun Arslan, Kalp Gözüyle Görenler Derneği Mersin Şube yöneticileri ve üyeleri, Türkiye Görme Engelliler Derneği Mersin Şube yönetimi ve üyeleri ile görme engelli vatandaşlar katıldı.


Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıya katılan görme engelli bireylere beyaz bastonun önemi anlatılırken, beyaz bastonun görme engelli bireylere özgüven duygusu kazandırdığı, sosyal etkinliklere katılımlarını kolaylaştırdığı ve görme engelli bir kişinin kendi kendine gezip dolaşabilmesini için bu bastonların hayatı kolaylaştıran en önemli araç olduğu vurgulandı.
Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş da beyaz bastonun nasıl kullanılmaya başlandığından bahsederek, Mersin’i tüm engelli bireylerin olduğu gibi görme engelli bireylerin de engelsiz olarak sosyal yaşam içerisinde özgürce dolaşabilecekleri bir kent yapmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Editör: Barış Köksal