Projenin ilk ayağı çocukların “Yıldız Savaşları” filmini izlemesi ile başladı. 18 okuldan bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, çocuklar 3 boyutlu film izlemenin heyecanını yaşadı. Öğrenciler arasında sinemaya ilk defa gelenlerin yanı sıra kenti ilk defa görenler de vardı. Öncelikle sinema etkinliği ile gerçekleşen proje, yıl içinde tiyatro, spor ve kütüphane gibi farklı dallardaki gelişim alanları ile devam ederek, öğrencilere katkı sağlayacak.

Üç yıl boyunca devam edecek olan projenin amacı, ekonomik yönden sosyal hayata entegre olamamış çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerini sağlamak, öğrencilere ortak kentsel kimlik anlayışını benimsetmek, öğrenciler arasındaki dezavantajları kaldırmak, sosyal ve kültürel anlamda girişken ve gelişime açık bireyler yetiştirmek.

Projenin gelecek nesiller açısından önemine değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bir kentte kentlilik bilinci oluşması ve kentin sosyal, kültürel anlamda ilerlemesi için önce o kentte yaşayan çocukları bilinçlendirmelisiniz. Bu proje ile çocuklarımızda kentimize olan aidiyet duygusunu oluşturmayı, ortak tutum ve davranış kültürünü geliştirmeyi, kırsalda yaşayan çocuklarımızın izole edilmediğini, bu kente ait bir birey olduklarını onlara hissettirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Editör: Barış Köksal