Ekipler tarafından koruma altına alınan leylek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na teslim edilerek, tedavisine başlandı.  Geçtiğimiz yıl yine bilinçsiz avcılar tarafından Slovakya ve Macaristanlı kuş bilim uzmanlarınca takip cihazı takılarak inceleme altına alınan bir leylek vurulmuş, yaralı leylek yapılan bütün tedavilere rağmen kurtarılamamıştı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ekipleri, Değirmendere Mahallesi’nde saha çalışmaları yaptıkları sırada kanadından yaralı leylek buldu. Ekipler tarafından koruma altına alınan leylek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na teslim edilerek, tedavisine başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Toroslar Belediyesi ekipleri Değirmendere Mahallesi'nde saha çalışması yaptığı sırada yerde kanadından yaralı leylek buldu. Bölgede gezen avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen leylek, belediye ekipleri tarafından koruma altına alınarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na teslim edildi. Leyleğin tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacağı bildirildi. Geçtiğimiz yıl yine bilinçsiz avcılar tarafından Slovakya ve Macaristanlı kuş bilim uzmanlarınca takip cihazı takılarak inceleme altına alınan bir leylek vurulmuş, yaralı leylek yapılan bütün tedavilere rağmen kurtarılamamıştı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da yaralı leyleğin bulunduğu bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Hayvanlara her zaman sahip çıkılması gerektiğinin belirten Tuna, "Avcılar tarafından vurulan bu leylek, sürünün en önde gideni olan siyah önder leylek olarak bilinmektedir. Doğanın güzelliğine katkı sunan bu leyleğin vurulmasını kınıyoruz. Bu hayvanlara sahip çıkılması gerekiyor.

Doğanın dengesi de bu. Bu hayvanları vuranları da caniler olarak nitelendiriyoruz. Toplumumuzda bu kişilerin deşifre edilmesi gerekiyor. Bu hayvanlardan ne istediniz diye sormak lazım. Bu caniliği yapanları da bulabilirsek gerekli cezanın verilmesi yönünde üzerimize düşeni de yapacağız. Ekip arkadaşlarımız sahada gezerken kanadından vurulmuş olan bu leyleğimizi koruma altına alarak sahip çıktılar. Ve leyleğimizi Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na teslim ettik. Leyleğimiz, platin takılıp tedavisinin ardından doğayla buluşacak. Amacımız, doğal yaşamı korumaktır” dedi.
 
Editör: Barış Köksal