Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, geleneksel hale getirdiği Mahallede Halk Günü toplantısını bu hafta Esenbağlar Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Esenbağlar Mahallesi Gönüllü Evi önünde düzenlenen Halk Günü'nde vatandaşlardan gelen dilek ve talepleri daire müdürleri ile birlikte dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Tarhan, daha sonra bazı vatandaşlara ev ziyaretinde bulundu.

Halk Günü'ne gelen kadınların daveti üzerine 76 yaşındaki Halime Övendir’in evine kahve içmeye giden Tarhan, kadınlara bir sürpriz yaparak makam aracıyla gezme teklifinde bulundu. İlk kez makam aracında gezen kadınlar, yaşadıkları mutluluğu aracın camından el salladıkları komşuları ile paylaştı. Oldukça renkli anların yaşandığı mahalle gezisinde kadınlar Başkan Tarhan’a teşekkür etti.

Tarhan’ın sık sık mahallelerinde görmekten mutlu olduklarını ifade eden kadınlar, “Başkanımızın mahallemize kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra güler yüzü ve samimiyeti bizi mutlu ediyor. Mahalle arasında gezerken görüp selamlaştığımız ve derdimizi anlatabildiğimiz için mutluyuz. Şimdi de bizi makam arabasında gezdirerek, çok farklı bir mutluluk yaşamımıza da vesile oldu. Kendisine teşekkür ederiz” dediler.

Kadınlara, daha uygun bir zamanda eşiyle birlikte kısır ve sıkma davetine geleceği sözünü veren Başkan Tarhan da “Sık sık halkımızla bir araya gelerek istek ve sorunlarını birlikte çözmek için çaba sarf ediyoruz. Bunu yaparken vatandaşımızı makam odasının ağır havasında sıkmak yerine, mahallerinin samimi ortamında yapmak daha iyi bir sonuç doğuruyor. Vatandaşımız daha rahatça derdini anlatabiliyor” diye konuştu.

Halk Günü'ne gelen yaşlı kadınları makam aracıyla eve götürmeyi teklif ettiğini söyleyen Tarhan, “İstiyoruz ki, halkımız bir başkan ne yapar, işler nasıl yürür onu görsünler. Bunun için bizi sık sık ziyaret etmelerini, imkanlarımızdan yararlanmalarını istiyoruz, çünkü burası onların belediyesi. Bugün de kendilerine bir sürpriz yaparak, evlerine makam aracımızla ulaşmalarını sağladık” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal