Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuva komitesi ve turnuvada yer alacak kurumların temsilcilerinin hazır bulunduğu kura çekimi, Belediye Meclis Salonunda, 31 kurumun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sporun, evrensel bir dil ve insanlar arasında ortak bir payda olduğunu dile belirterek, kurumlar arasındaki diyalogu, tanışmayı ve kaynaşmayı daha da güçlendirmek amacıyla geleneksel düzenledikleri turnuvanın her yıl olduğu gibi bu yıl da fair play ölçüsünde geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Tuna; “Spor, barış ve kardeşliğin simgesidir. 11 yıldır kentimizdeki kurumların katılımıyla düzenlediğimiz bu turnuvayı sizlerin o ahenkli duruşunuzla hoş bir şekilde devam ettiriyoruz. Her kurumun birinci olma hedefi vardır ama önemli olan fair play kuralları içerisinde müsabakaları tamamlamaktır. Zaten turnuvamızın da asıl amacı birlikte olmak, tanışmak, hoş vakit geçirmek ve dostluklara giden yolu güçlendirmektir. Hafta sonları maç gününde insanlarımız aileleriyle birlikte gelerek, deşarj oluyorlar. Turnuvamızın kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyor, tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Tuna, turnuvanın açılışını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yapacaklarını, final müsabakasını da Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıl dönümü olan 3 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, 31 kurumun temsilcisi kuralarını çekerek gruplarını belirledi. Yapılan kura çekimine göre 5 grupta düzenlenecek turnuvada müsabakalar 35’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak. Çağdaşkent Mahallesi 3 Ocak Spor Kompleksi, Güneykent Mahallesi Anafartalar Spor Kompleksi, Korukent Mahallesi Bilge Kaan Parkı ve Spor Tesisi ile Korukent Mahallesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek maçlarda, TFF kuralları geçerli olacak ve her takım 22 futbolcu ile katılabilecek.
Editör: Barış Köksal