Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı Erdemli Birlik Platformu tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve Filistin bayraklarıyla Erdemli Cumhuriyet Meydanında buluştu. Ardından Mersin-Atalya D-400 karayolunu takip eden kalabalık tekbir getirerek sahil bandına ulaştı. Bir kısmına da sahilde devam edilen yürüyüş yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki Dr. Devlet Bahçeli Meydanına kadar sürdü.
Yürüyüşe katılan vatandaşlar, "Kudüs bizim manevi mirasımız, onurumuz ve her şeyimiz. Bu emanetimizi gelecek nesillerimize de aktarmak için bu etkinliğe katılıyoruz" dedi.
Yürüyüşe katılan bir kız öğrenci ise, "Kudüs İslamındır, Müslümanlar oranın alınmasına izin vermeyecek. Kudüs için yürüyüşe devam. Türkiye buna sessiz kalmayacak. Kudüs için hep beraber el ele yürüyeceğiz" diye konuştu.
Erdemli Kaymakamı Avni Kula başta olmak üzere ilçe protokolünün de katıldığı etkinlikler Cumhuriyet Meydanında devam edecek.

Editör: Barış Köksal