Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat A.Ş, Mersinli vatandaşların kesinlikle arabalarını park ettikleri yerde, kendilerinden park ücreti isteyen parkomat görevlilerine para ödememeleri istendi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Sözleşmede yer alan hüküm gereği, söz konusu firmanın İmar İnşaat A.Ş.’ye ödemesi gereken kira bedelini aksattığı ve Temmuz ayı sonu itibarı ile 1 milyon 382 bin lira borcu olduğu belirlenmiştir. Söz konusu borcun ödenmemesi sebebiyle Parktur firmasına, İmar İnşaat A.Ş. tarafından ihbarname gönderildi ve taahhütlerini yerine getirmeyerek sözleşme şartlarına uymadığı gerekçesiyle, sözleşme hükümleri doğrultusunda tek taraflı olarak haklı nedenle feshedildiği bildirildi ve bu bildirim kendilerine 23 Temmuz 2014 tarihinde tebliğ edildi" ifadelerine yer verildi.

Parktur ile bir önceki yönetimin yaptığı sözleşmenin normalde 16 Mart 2017 tarihinde sona ereceğinin vurgulandığı açıklamada, “Ancak ilgili firmanın sözleşmesi, sayılan sebepler yüzünden feshedildi. Mersinli vatandaşlarımız kesinlikle arabaları park ettikleri yerde, kendilerinden park ücreti isteyen parkomat görevlilerine para ödemesinler. 

Parktur firmasının borçlarının olmadığı yönündeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır. Firmaya, sözleşmenin imzalanması ile birlikte sözleşmede belirtilen cadde ve sokaklar teslim edilmiş, bu doğrultuda da şirketimiz tarafından her ay faturalar düzenlenmiştir, faturaların kaç adet araç için düzenlendiği barizdir, düzenlenen bu faturalar kendileri tarafından zimmetle teslim alınmıştır ve her hangi bir itiraz söz konusu olmamıştır. Dolayısıyla kendilerine eksik yer teslim edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. 

Sözleşmenin başladığı tarihten bugüne kadar Parktur firması, İmar İnşaat A.Ş’ye ödemesi gereken 6 milyon 326 bin 670 liranın, 4 milyon 944 bin 435 lirasını ödemiş ancak, bu güne kadar eksik yer teslim edildiğine ilişkin bir iddiası olmamasına ve faturalara da itirazı bulunmamasına rağmen geriye kalan 1 milyon 382 bin 235 lira borcunu ise ödememiş ve bunun üzerine sözleşme tek taraflı olarak feshedilmiştir. Ancak firma, ihbarnamede faaliyetine son vermesi ve ücret almaması hususunda ihtarda bulunulmasına rağmen halen vatandaşlardan park parası almaya devam etmektedir. Bununla ilgili olarak da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Vatandaşlarımız kesinlikle park parası ödemesinler" denildi.

Öte yandan Parktur Otopark Yönetim Sistemleri firması da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hali hazırda İmar A.Ş. ile görüşmelere devam edilmekte olup görüşmelerden netice alınmaması durumunda haksız uygulamaya sebep veren kişiler veya kurumlar hakkında savcılığa gerekse de Valiliğe suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu tek taraflı fesih haksız ve hukukilikten uzaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal