Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihinin en büyük saldırısına uğradığı hatırlatılarak, "Demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz dahi, saldırıya maruz kalmıştır. Çok sayıda güvenlik görevlimiz ve sivil vatandaşımız katledilmiş, birçok devlet binamız da tahrip edilmiştir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan FETÖ tarafından girişilen hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere büyük Türk milletinin onurlu duruşu sayesinde hainlerin başarıya ulaşmalarına imkan tanınmamıştır" denildi.

Tedbir ve takiyyeyi inanç esası olarak belirlemiş olan bu menfur örgütün, kendisini gizleyerek her kuruma girdiği ve bu şekilde Cumhurbaşkanının bile en yakınına kadar sızdığını ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi; "Bundan sonra yapılması gereken, devletin içinde yuvalanmış olan bu terör örgütünün hukuk çerçevesinde ve ivedilikle devlet yapısından ayıklanmasıdır. Hayata geçirilemeyen bu darbe girişiminin altından FETÖ çıkmasıyla birlikte, Türkiye’nin kamu kurumlarından, eğitim kurumlarına, adli kurumlardan emniyete, iş dünyasına kadar FETÖ temizliğine başlanmış ve bu temizlik halen devam etmektedir. Bu süreçte her kurumda olduğu gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de terör şüphelileri iddiasıyla bir gözaltı ve sorgulama başlamış, yargılama süreci de halen devam etmektedir. Bu süreç içerisinde gerçeklerin ortaya çıkması ve varsa iş bu yapı ile irtibatlı kişilerin tespit edilip yargılanmaları için emniyet birimleri ve yargı makamları ile yakın işbirliği içerisinde bulunularak talep edilen her türlü bilgi ve belge sunulmuştur."

"Yalan, yanlış ve çarpıtma haberlerle algı yönetimi operasyonu başlattılar"

Ortaya çıkan bu durumu fırsat bilen ve Mersin siyasetini yeniden dizayn etme çabası içinde olan bazı basın organları, kişi ve grupların, belediye ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı yıpratmak için yalan, yanlış, çarpıtma haberler ve içerik oyunları ile kamuoyu nezdinde belediyenin imaj ve itibarını sarsacak algı yönetimi operasyonuna başladığı ileri sürülen açıklamada, şöyle denildi; "Vicdan ve insaf ehlince kabul görmeyecek olan bu durumun, hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan, salt mevcut halden siyasi sonuçlar devşirmeye yönelik olduğu, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni karalama ve töhmet altında bırakma amacıyla yapıldığı açıkça görülmektedir. Özellikle yukarıda işaret ettiğimiz bu amaca odaklanmış yayın kuruluşları ve onun sözcüleri, attıkları başlıklar, kullandıkları kelime ve içeriklerle kamuoyunda olanın dışında bir algının yaratılması için ilkesiz bir çaba içerisinde bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedirler. Yapılan haberlere bakıldığında niyetin halis olmadığı son derece açıktır. FETÖ’nün evvelce bildiğimiz kumpas yöntemlerini benimseyen ve aynı ruh ikliminden beslenen iş bu kumpasçı yapılanma, karanlık amaçları doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve belediyemizi, FETÖ ile ilişkilendirmeye yönelik algı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bununla da yetinmeyip 'Kadrosu gözaltında, kendi Ankara'da. Kocamaz genel merkeze sığındı' başlıklı haberle de Başkanımızın daha önce planlanan programı çerçevesinde Ankara’ya gittiği biliniyorken, itibarsızlaştırmak ve kamuoyunda kaçtığı algısını uyandırmak gibi nafile bir işe dahi girişmişlerdir. Bu davranışlarıyla da amaçlarının halkın iradesi ile seçilmiş başarılı bir belediye başkanını kamuoyu nezdinde küçük düşürmek için her şeyi yapabileceklerini bir kez daha göstermişlerdir."

Açıklamada, kötü niyetleri ile algı oluşturmaya çalışan tüm bu kişi ve kuruluşların, tek tek foyalarının ortaya çıkarılacağı ve bağımsız Türk Yargısının gerekeni yapacağı vurgulandı.

 
Editör: Barış Köksal