Mersin Baro Başkanlığı, İstanbul Vodafone Arena Stadı ve Maçka Parkı’nda düzenlenen terör saldırısıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Mersin Adliye Sarayı Baro Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Baro Başkanı Er ile çok sayıda avukat katıldı. Başkan Ali Er, açıklama öncesinde salonda bulunan avukatları, İstanbul’daki çifte saldırıda şehit olan polisler ve sivil vatandaşlar anısına saygı duruşuna davet etti. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Baro Başkanı Er, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta hain terör örgütleri tarafından güvenlik güçlerine yönelik alçakça bir bombalı saldırı düzenlendiğini anımsattı. Bu saldırıda 36’sı polis, 8’i sivil olmak üzere 44 vatandaşın şehit olduğunu, 150’den fazla vatandaşın da yaralandığını belirten Er, “Soysuz ve aşağılık vatan hainlerinin tezgahladığı alçak saldırıda, şehitlerimiz Hakkın rahmetine ve cennetine kavuşmuşlardır. Türk milletinin kutsalı olan Kandil gününde sevdiklerinden ayrılan bu kahraman polislerimizden ve vatandaşlarımızdan geriye gözü yaşlı eşler, yetim evlatlar, acılı ana ve babalar kalmıştır. Bu acımasız ve alçak saldırıyı dış güçlerin maşası ve uşağı eli kanlı terör örgütünün gerçekleştirdiğini biliyoruz. Yüreklerimizi yakan bu eylemi gerçekleştirenleri ne milletimiz ne tarih asla unutmayacak, sonsuza kadar nefretle anacaktır” ifadelerini kullandı.

“Bu vatanı bölemeyeceksiniz, milletimizin birliğini bozamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz”

Bu ülkenin ekmeğini yiyen herkesin tam bir duyarlılık ve birlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Er, şöyle devam etti: 

“Saldırının faillerinin bulunmasını, dış bağlantılarının tespit edilmesini, en ağır şekilde cezalandırılmalarını ve şehitlerimizin intikamının alınmasını istiyoruz. Terör örgütleri ve Türk Devletinin düşmanları bilmelidir ki, aziz milletimiz ve devletimiz teröre karşı tek yürektir.”

Terör örgütlerini ‘dış güçlerin maşası’ olarak nitelendiren Er, terör örgütlerine seslenerek, şunları söyledi: “Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Bu vatanı bölemeyeceksiniz, milletimizin birliğini bozamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Biz Mersin Barosu olarak devletimizin, polisimizin ve milletimizin yanındayız. Devletimizin ve milletimizin bekası için üzerimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Güvenlik güçlerimizin ve vatandaşlarımızın yaşam hakkına, toplumsal güven ve huzurumuza yönelik bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”
Editör: Barış Köksal