Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Mersin’den aday gösterdiği 11 isim, bugün uzun bir araç konvoyu eşliğinde attıkları şehir turuyla seçim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda 11 milletvekili adayı, partililer tarafından otoban Mersin gişelerinde karşılandı. Çok sayıda partilinin aracıyla eşlik ettiği adaylar, şehir turu attıktan sonra Edip Buran Spor Salonu'na geldi. Burada konuşan İl Başkanı İsmail Taşpınar, bugüne kadar kendilerinin yanında olan, destek olan herkese teşekkür etti. Mersin'de yeni bir rekor kırmak istediklerini kaydeden Taşpınar, "Bugün yaklaşık bin 200 araç konvoyla dostumuza güven, rakiplerimize de korku saldık. İnşallah bunu 7 Haziran'a kadar götüreceğiz ve 7 Haziran'da da Mersin'deki tüm sandıkları patlatacağız" şeklinde konuştu.

"MERSİN'E YAPILANLAR DURUP, DURURKEN OLMADI"
AK Parti iktidarı döneminde Mersin'e yapılan yatırımlardan da bahseden Taşpınar, "Bize diyorlar ki Mersin'i cezalandırıyor AK Parti. Ancak AK Parti çok şey yaptı. AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde Mersin'de neler yoktu bugün hangileri var. Mersin'e son 12 yılda 10.1 milyar yatırım yapılmış. 2002 yılında Mersin'de toplam yapılan ihracat 320 milyon dolar. Bugün 1.3 milyar dolar, tam 4 kat artış var. 2002 yılında Mersin'de 845 tane okul varken, bugün bin 653 okul var. Bunlar durup dururken olmadı. 2002 yılında Mersin'de 8 bin 900 derslik varmış, bugün 12 bin 64 derslik var. Mersin Üniversitesi'ne 350 milyon dolar yatırım yapılmış. Mersin'e yeni öğrenci yurtları yapılmış. Diyorlar ki AK Parti Mersin'e cezalandırıyor. Bu mu cezalandırmak. Mersin'e 10 tane hastane yapıldı, 14 tane aile sağlığı merkezi yapıldı, bunlar durup, dururken mi oldu. 2013 yılında Mersin'de Akdeniz Oyunları yapıldı. Mersin'e 25 bin kişilik büyük stat yapıldı. Bunun yanında birçok spor salonu yapıldı. Bunları yapan AK Partidir. Bunlar durup dururken olmadı. Bunları yapan bir irade var. İşte o irade bugün sizlerin oylarınızla Cumhurbaşkanlığı köşkünde" diye konuştu.

"AY SONUNDA ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI'NDA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR"
Şu anda yapımı duran Çukurova Bölgesel Havalimanıyla ilgili de Taşpınar, "Bugün Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla görüştüm. Bu ayın 25'ine kadar bütün işlemler bitiyor ve bu ay sonunda havalimanın da çalışmalara yeniden başlanıyor. Bunun yanından Anamur yolunda tüneller yapmaya başladık. Biri Allah'a şükürler olsun hizmete girdi. Diğerlerinin de yapımı sürüyor. Yine konuşuyorlar. AK Parti Mersin'e ceza veriyor diye. Mersin'de 2002 yılında sadece 279 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün 446 kilometre. Mersin'i diğer şehirlere bağlayan devlet yollarında 500 kilometreye kadar, ilçe, köyler, beldelerde de 709 kilometreye ulaştı. Mersin'e yapılan otoyol bu dönemde 157 kilometre. Mersin'deki toplam karayolu ağı bin 373 kilometreye ulaştı. Diyorlar ki AK Parti Mersin'i cezalandırıyor. Peki Mersin'e son 12 yılda kaç tane adalet sarayı yapıldığını bilen var mı? Mersin'e modern 5 tane adalet sarayı yapıldı. Bunları AK Parti yaptı. Bunun yanında geçen yıl tüm köyler il özel idaresinden çıktı, büyükşehir belediyesine geçti. Mersin Büyükşehir bu dönemde köylere bir çivi çakmadı. Ondan önce KÖYDES kapsamında tüm köylerimize toplam 112 milyon lira yatırım yapılmıştı. Bu köylere 146 kilometre yol yapıldı. 446 köyün su sorunu ortadan kalktı. Bizim yapmış olduğumuz su şebekeleriyle bu köylere giden suya bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi 5 kat zam yaptı. Çiftçilere yapılan yardımları söylemek bile istemiyorum. Köylülerimiz görüyorlar" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN 100 MADDELİK BEYANNAMESİNDE MERSİN'DE VAR
Dün Ankara'da tüm milletvekillerinin tanıtıldığını belirten Taşpınar, "Sayın Başbakanımız AK Partinin seçim beyannamesini okudu. AK Parti'nin 100 maddelik seçim beyannamesi içinde bir madde de Mersin geçiyordu, Aslanköy, “1947 yılında kadınlarımızın yapmış oldukları sandığa sahip çıkma eylemini bugün dahil konuşulduğunu görüyoruz. Onları alkışlıyoruz. Beyannamede 38. maddede geçen cümlede şu ifadeler yer alıyor; 'Demokrasiyi 1947 yılında açık oy gizli tasnif esasına dayalı muhtarlık seçimlerinde kaçırılmak istenilen sandığa, sandık namusumuzdur diye kapanarak, sadece sandığı değil millet iradesini ve vatandaşlık onurunu da koruyan Mersin Arslanköylü yiğit Anadolu kadınlarını kutluyor, kutsal bir emanet olarak görüyoruz.' Sayın Başkanımıza, seçim beyannamesinde Mersin'e de yer verdiği için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Taşpınar, 11 milletvekili adayının tek tek isimlerini okuyarak, partililere tanıttı.
Editör: Barış Köksal