AK Parti Mersin İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanlığı tarafından organize edilen kutlamaya çok sayıda partili katıldı. Parti binası önünde yapılan kutlamada konuşan İl Sosyal İşler Başkanı Cemal Balkaya, "AK Parti öncesi hükümetler o kadar basiretsizlerdi ki yarım kalan Bolu tünelini bile tamamlayamadığı için Bolu tünelini doğal gaz depolama alanı olarak kullanmayı bile düşünmüşlerdi. Neyse ki AK Parti lideri ve kadrosuyla geçtiğimiz 13 yıl içinde iç ve dış engellere rağmen milli iradeyi hakim kılarak, Türkiye'yi bu bataklıktan çıkarmış ve dünyanın en çok gelişen ülkeleri arasına sokmayı başarmıştır. AK Parti başarısıyla sadece ülke sınırları içinde değil, yaşadığımız coğrafyadaki tüm mazlum insanlarında umudu ve yaralarına merhem olmayı başarmıştır" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Lütfi Parıltı ise 12 yılda Türkiye'de 4 alanda dönüşümüne yollar açtıklarını belirterek, "Demokratikleşme bunlardan birisidir. Ülkemiz bugün 12 yıl öncesine göre çok daha demokratik bir ülkedir. Bir diğeri refahın artması ve yaygınlaşmasıdır. Yıllardır milletimizi eğitimden sağlığa, ulaşımdan çevreye, enerjiden savunmaya kadar mahrumiyetler içerisinde yaşatan zihniyet bizimle son buldu. 3. dönüşüm şehirleşme alanında olmuştur. Milletimizi hor gören elitist anlayışın milletimize reva gördüğü hizmet mahrumiyetine son verdik. Dördüncü olarak da uluslararası alanda ülkemizin ve insanımızın itibar görmesini sağladık. Ülkemizin adının sadece bölgemizde değil dünyanın büyük bir bölümünde hürmet ve muhabbet ile anılıyor olması, uluslararası ilişkilerde geldiğimiz noktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin artık siyasi ve ekonomik kriz endişesi içinde olmadığını vurgulayan Parıltı, "Herkesin güvenle baktığı bir ülkeyiz artık. Evet tam bugün 13 yıl önce kurulan ve kurulduktan kısa bir süre sonra milletimizin teveccühü ile iktidara gelen, dokuz seçimin dokuzunda da başarı elde eden partimiz bugün 13 yaşında. Olgun, dinamik, yürüdüğü yolda emin adımlarla, kadrosu ve kurumsal kimliği ve milletimizden aldığı destek ile gücüne güç katarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 13. kuruluş yıldönümü ülkemize, milletimize ve Mersin'imize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 13. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi. 








Editör: Barış Köksal