Memişoğlu Tarım Ürünleri, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasında bir önceki yıla göre 151 sıra ilerleyerek 237. oldu. 2015 yılında 388. Sırada listeye giren Memişoğlu Tarım, 2016 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar ile 237. sırada listede yer almayı başardı.

Memişoğlu Tarım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, ‘2016 yılı içerisinde ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Edirne’de Çeltik Fabrikası kurarak 505 milyon TL’lik ciroya ulaştık. 2016 yılında günlük 240 ton olan çeltik kırma kapasitemiz günlük 600 tona ulaştı. Hem ihracat, hem de istihdam oranlarımızı arttırarak büyüme hızımızı arttırdık. 2017 Yılında da yatırımlarımız ve ihracat hedeflerimiz artacak’ dedi.

1977 yılından bu yana ticari faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Veysel Memiş,  “Memişoğlu Grup olarak, 40. gurur yılımızı yaşıyoruz” dedi. Memişoğlu Grup’un, Tat Bakliyat markası ile yurt içinde 30’u aşkın bayi ağı, İstanbul, İzmir ve Edirne’de de Bölge müdürlükleri ile hizmet verdiğini ifade eden Memiş,  ayrıca 82 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Memiş, “ Tat Bakliyat, bünyesindeki pirinç, bulgur, mercimek fabrikalarının yanı sıra bakliyat eleme ve temizleme tesisleri, kilogramlık paket ambalajlama tesisleri ile ülkemizin en büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Tat Bakliyat aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilk bin ihracatçı firması arasında yer almaktadır” dedi. 

Tüm bakliyat ürünlerinde geniş üretim, ithalat ve ihracat ağına sahip olduklarını anlatan Veysel Memiş,  özellikle Türkiye pazarı ve Ortadoğu pazarında hatırı sayılır birçok gelişme kaydettiklerini bildirdi. Aynı zamanda ‘Akasya’ markası adı altında ayçiçek yağı, fındık, Hindistan cevizi, kayısı, leblebi, yer fıstığı gibi birçok gıda ürününün ihracatına da başladıklarını açıklayan Memiş,  “Biz, yılların verdiği tecrübemiz ile birlikte dünya gıda tüketiminin ve ekonomik senaryoların üstesinden geldiğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden her koşuldan etkilenmeden çıkmaya gayret ediyoruz. Bu güne kadar da ne yurt içi ne de yurt dışı pazarlarda bizi çok etkileyen bir etken ile karşılaşmamakla birlikte her türlü tedbirimizi de almaya gayret ediyoruz. Ağır ve emin adımlarla yolumuzda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal