Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı sanayi üretim endeksi ve Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın açıkladığı Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nun Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından onaylanması ile ilgili konuşan İzol, TÜİK verilerinin Türkiye'nin kalkınması açısından sevindirici olduğunu belirtirken Mersin için gösterdiği çabalardan dolayı Lütfi Elvan'a teşekkür etti.

Başkan İzol, 'Temmuz ayında sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 2,3, geçen yıla göre yüzde 14,5 artması Türkiye sanayisinin gün geçtikçe büyüdüğünü, üretimin giderek arttığını ve dışa bağımlılığın azalması yolunda emin adımlar atıldığını gösteriyor. Ülke sanayisinin gelişmesi ve üretimin artması ihracatı körükleyeceği gibi, direkt olarak istihdam verilerine de katkı sağlayacaktır. İhracat rakamları ve sanayi endeksi ülkemizin doğru yolda ilerlediğinin, hükümetimizin verdiği desteğin ve yaptığı yatırımların karşılığını aldığının apaçık kanıtıdır' dedi.

‘Mersin Halkının Yüzünü Güldürdü’

Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesine de değinen İzol şunları kaydetti:
"Kalkınma Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan'ın verdiği Çeşmeli-Taşucu Otoyolu müjdesi Mersin halkı olarak hepimizin yüzünü güldürdü. Mersin, bir turizm kenti olmak için gerekli iklim şartlarına, doğal güzelliğe ve zengin kültür mirasına sahiptir. Mersin’in batı trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan bu otoyol kentimize özellikle yerli turistin gelmesini, bölgeyi günübirlik ziyaret etmek isteyen vatandaşların ulaşımını kolaylaştıracak, bu da Mersin ekonomisine katkıda bulunacaktır. Ayrıca yapılacak olan yatırımlarla bölge halkının istihdamı sağlanacaktır. Bu vesile ile Sayın Bakanımız Lütfi Elvan'a Mersin için gösterdiği çabalardan ve Mersin halkına verdiği değerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”
Editör: Barış Köksal